Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ющенко пообіцяв Конгресу США не застосовувати адмінресурс

Середа, 6 квітня 2005, 18:37
Президент України Віктор Ющенко заявив, що не допустить адміністративного тиску на парламентських виборах 2006 року.

"Нова влада не допустить адміністративного тиску на парламентських виборах наступного року", - заявив він під час своєї промови перед Конгресом США в середу.

Він також зазначив, що перед судом постануть замовники, організатори та виконавці вбивства Георгія Гонгадзе.

"Для мене кожен випадок загибелі журналіста - це виклик демократії. Ми хочемо дізнатися правду про ці трагедії, що сталися в минулі роки. Вже один важливий результат - розслідування вбивства Гонгадзе", - сказав Ющенко.

"Перед законом відповідатимуть не лише виконавці, а й організатори та замовники цього злочину. Перед судом постануть всі, хто убивав журналістів і політиків, хто фальсифікував результати виборів, хто вів країну до розколу", - заявив Ющенко.

Він також зауважив, що зараз в Україні ніхто не має права наказувати журналісту говорити те, що потрібно владі. "Поділ українського медіа-простору між двома-трьома родинами буде подолано. Ми будуємо відкрите суспільство, яке сповідує свободу слова. І ми готові захищати її", - сказав він.

Він також заявив, що у нової влади є політична воля повернути українцям віру у правосуддя. Наше першочергове завдання - гарантувати незалежність судової влади.

Ющенко також заявив: "Ми будуємо відкриту економіку, що заохочує інновації, винагороджує ініціативу і забезпечує високі соціальні стандарти. Ми розгортаємо боротьбу з корупцією, стимулюємо чесну конкуренцію, формуємо прозорі стосунки влади з бізнесом".

"Моя мета – поставити Україну в ряд процвітаючих демократій. Моє бачення майбутнього – це Україна в об’єднаній Європі", - сказав він.

За його словами, приєднання до ЄС – це "шанс розкрити всі можливості нашої країни. Європейська перспектива для нас - це потужний стимул досягнення соціальних і економічних стандартів".

Ющенко заявив, що готовий виконати свій обов’язок гарантувати права меншинам. "Всі громадяни України, якого б вони не були походження, будуть в рівному суспільстві".

"Я син нації, яка пережила найбільші трагедії 20 століття - голодомор, який забрав 10 млн українців і голокост. 60-ліття перемоги об’єднаних націй над нацизмом ще раз нагадує про наш обов’язок викоренити будь-які прояви антисемітизму і ксенофобії", - сказав він.

"Моїй присязі додає впевненості яскравий спогад з днів нашої революції - спільна молитва 100 тисяч людей на Майдані – християни, іудеї мусульмани молилися разом, кожен за своїм звичаєм. Але всі просили Творця - свободи, справедливості і добра для всієї країни і всіх її громадян", - заявив Ющенко.

"Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
16:31
Рада може вже цього тижня ухвалити законопроєкт про штрафи за ухилення від мобілізації 
16:28
МЗС України заявило, що не визнає президентства Путіна і закликало інші країни слідувати цьому прикладу
16:19
"Перервою був полон": історія хорунжого "Спайдера", який 10 років служить в Азові і виховує бійців
16:04
"Може призвести до ядерного інциденту": Галущенко прокоментував намір росіян запустити ЗАЕС
16:00
ЗМІ: Країнам ЄС розіслали пропозицію 14-пакета санкцій проти Росії
15:45
SpaceX відкрила бронювання місць для польоту у космос: які напрямки доступні
15:43
фотоЗ’явилися супутникові знімки з місця удару ГУР по швидкісному катеру РФ у Криму
15:41
Глава Єврокомісії озвучила підсумки зустрічі з Сі, де говорили про Україну
15:34
Польський суддя приїхав у Білорусь і хоче просити там політичного притулку
15:22
Арахамія запропонував депутатам взяти "слугу" Клочка на поруки
Усі новини...
Реклама: