Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У СПРАВІ КОЛЕСНИКОВА ДОПИТАЮТЬ АХМЕТОВА

П'ятниця, 8 квітня 2005, 13:12
У справі голови донецької облради Бориса Колесникова фігурує прізвище Ахметова.

Про це повідомили "Українській правді" джерела у правоохоронних органах.

За їх словами, слідчі у справі Колесникова викликали на допит інших фігурантів справи, які внаслідок здирництва отримали контроль над торговим домом "Білий лебідь".

Серед 6 осіб, викликаних на допит, є прізвище Ахметов.

Раніше, доповідаючи у справі Колесникова, міністр внутрішніх справ Юрій Луценко заявив, що після заслуховування справи в парламенті в четвер йому довелося евакуювати з Донецька родину свідка.

Відповідаючи на запитання депутатів з парламентської трибуни, він категорично не погодився надавати всю інформацію щодо резонансних справ.

"Якщо я всі слідчі інформації передам депутатам, я боюсь, що завтра не буде в живих свідків. Я вчора мусив після одного виступу тут відправляти літак в Донецьк, щоб евакуювати сім'ю свідка, батько якого без ніг в лікарні лежить. Тому що тут прозвучала інформація, яка однозначно приведе до загрози його життю", - заявив він.

"Мене турбує доля людини, яка ризикнула свідчити в такій голосній і дуже серйозній для нього справі", - додав Луценко. При цьому він знову підкреслив, що Колесников підозрюється не в політичній справі, а в кримінальній.

Луценко наголосив, що протягом 72 годин з моменту затримання слідчий і особисто Колесников з адвокатом з'являться у суді, який або продовжить строк затримання, або відпустить підозрюваного під підписку.

Міністр також заявив, що якщо суд встановить, що Колесников "є законослухняним громадянином" і був незаконно звинувачений, то він готовий особисто вибачиться, а всі, хто його затримував, будуть покарані. "Але я вам гарантую, якщо слідство вийде на вину пана Колесникова і інших достатньо відомих у Донецькій області фігурантів, то ніхто не зупинить слідчого, і справа буде передана до суду", заявив Луценко.

За його словами, Колесников був затриманий, оскільки потерпілі вказали на особу, яка вчинила злочин.

Міністр також повідомив, що серед порушених кримінальних справ є такі, які "будуть хвилювати тут присутніх народних депутатів". "Я готовий доповідати тут про обставини. Я підтримую гасло: "Політичним репресіям - ні, але кримінальним справам по кримінальним злочинам - так!", - додав він.

"Українська правда"

Читайте також:

Янукович заявляє Ющенку, що його терпець урвався

За що затримали соратника Ахметова?

Піскуна і Луценка викликають у парламент. Донецькі і СДПУ(о) заблокували трибуну

Ющенко розбудив Піскуна, щоб дізнатися про Колеснікова

КОЛЄСНІКОВА ЗАТРИМАЛИ ЗА ЗДИРНИЦТВО. ВІН СЯДЕ НА 5 РОКІВ?

ГЕНПРОКУРАТУРА ЗАТРИМАЛА НАЙБЛИЖЧОГО СОРАТНИКА АХМЕТОВА


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування