Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

ПО СПРАВІ КОЛЕСНИКОВА ПРОХОДИТЬ БРАТ АХМЕТОВА. Свідка охороняють подвійним кільцем

П'ятниця, 8 квітня 2005, 15:57
У справі вимагань, у яких підозрюється глава Донецької облради Борис Колесников, мав бути допитаний брат Рината Ахметова, однак він не з'явився до слідчих органів.

На прес-конференції Луценка в Донецьку стало відомо, що на допит викликався Ігор Ахметов, який став акціонером торгового комплексу "Білий лебідь" після можливих вимагань з боку Колесникова.

"Серед людей, які викликалися на допит – є прізвище Ахметов. На допит він не з'явився. Мені доповіли, що більшість акціонерів не знаходяться на території України", - сказав Луценко.

На прес-конференції Луценко також назвав типовим для Донецької області злочин, у скоєнні якого підозрюється Колесников.

"Свідок (по справі Колесникова) дає свідчення по злочину, типовому для Донецьку – вимагання акцій підприємств було дуже поширено в цій області", - сказав Луценко.

"Таких фактів десятки, але сміливий свідок знайшовся один".

За словами Луценка, в результаті вимагання "акції "Білого лебедя" були захоплені, змінено керівників комплексу, новий керівник тут же організував потік тіньових коштів, які йшли в банківську ячейку".

"Він (керівник комплексу) взятий на гарячому, затриманий, зараз дає свідчення", - сказав керівник МВС.

Луценко підкреслив, що розслідування протягом місяця в Донецьку здійснювала слідча група чисельністю 100 осіб. Він особливо зазначив, що в цей час не було витоку інформації.

Луценко також повідомив, що особа, яка дала свідчення проти голови донецької облради Колесникова, буде посилено охоронятися.

"Програма захисту свідків вжита з минулого дня. З першого дня він був взятий під охорону "Соколоу", з вчорашнього дня він взятий в друге кільце охорони "Грифоном", - сказав Луценко.

Він також розповів, що свідка і його родину евакуювали у четвер ввечері до Києва. "Вони будуть знаходитися не на території Донецької області", - сказав Луценко.

Він також повідомив, що заява цих свідків дійшла до МВС на початку цього року, а справа порушена 24 березня. Міністр додав, що при попередній владі заява цієї людини ігнорувалася.

"Українська правда"

КРІМ АХМЕТОВА, У СПРАВІ КОЛЕСНИКОВА ФІГУРУЄ ПІНЧУК

Янукович розповів, що Колесникова шантажував держсекретаріат


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування