Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

В Одесі розігнали наметове містечко за Януковича

Субота, 9 квітня 2005, 11:45
О п'ятій годині ранку суботи в Одесі ліквідоване наметове містечко прихильників лідера Партії регіонів, екс-прем'єра України Віктора Януковича, який вони розбили після вступу Едуарда Гурвіца на посаду міського голови.

"Одеський міськвиконком звернувся із заявою до Приморського суду про ліквідацію наметового містечка. Це прохання викликане тим, що на Думській площі планується проведення святкових заходів, присвячених 61-й річниці звільнення Одеси від німецько-фашистських і румунських окупантів, яке відзначається 10 квітня", - сказав голова Приморської райадміністрації Одеси Микола Балан.

За його словами, 18 квітня Приморський суд почне розгляд позовної заяви, а поки він виніс ухвалу, якою наказав ліквідувати наметове містечко.

"Засобів фізичного насильства до мешканців містечка не застосовувалося. На автобусах їх вивезли на вокзал, де надали можливість придбати квитки додому", - сказав Балан.

Мешканці наметового містечка назвали його "територією, вільної від Ющенка і Гурвіца". У наметах проживало близько 30 осіб, які проводили акції протесту проти президента Віктора Ющенка і Гурвіца. Раніше наметове містечко знаходилося на площі Куликово поле, а після ухвалення судом рішення про обрання Гурвіца мером Одеси перемістилося на Думську площу.

4 квітня Приморський суд Одеси визнав недійсними вибори міського голови у 2002 році і зобов'язав зареєструвати Гурвіца одеським мером. Минулого вівторка Одеська міська територіальна комісія зареєструвала Гурвіца міським головою.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування