Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Мороз думає, що Луценко місить глину, а Семенюк - "господарка"

Четвер, 12 травня 2005, 17:05
Лідер СПУ Олександр Мороз в інтерв'ю заявив про те, що не відмовляється від відповідальності за роботу уряду.

"Це уряд наш, ми не відмовляємося від його роботи, від підтримки цієї роботи, і відповідаємо за діяльність уряду з точки зору нейтралізації негативів, які теж тут спостерігаються", - сказав Мороз в інтерв'ю радіо "Ера".

Лідер СПУ похвалив роботу урядовців, які представляють СПУ.

"Я хочу сказати, що наші представники діють професійно, і діють послідовно. І діють в руслі тих завдань, котрі партія ставить у свою програму", - зазначив він.

"От, візьмемо для прикладу, зовсім недавно працює головою ФДМ Валентина Семенюк, але сьогодні багато хто із представників влади, із тих, хто працює на виробництві, хто використовує майно чи державне, чи в інших формах власності, відчув, що з'явилася, я скажу так, простіше, хазяйка державного майна", - зазначив Мороз.

На питання, як він ставиться до роботи Юрія Луценка, чи не перегинає він палицю, Мороз відповів:

"Я б такий приклад привів. В селі ще й тепер використовується такий прийом зведення будинків, толока. І от, коли приступають до цієї роботи люди, він мусить йти у глину, у солому, він буде брудний ззовні, але він робить добру справу загальну.

"Отак у Юрія Луценка сьогодні. Прийти у відомство, яке було інструментом корупції і наводити там порядок, і так, щоб повернути міліцію лицем до людини, щоб вона стала з карального органу захисником інтересів людини, це дуже непроста справа", - додав він.

"Покарати злочинців в порушення виборчого закону, а сьогодні вже викрито більше 4 тис. фактів, які стосуються таких порушень, і посилити роль місцевих дільничних міліціонерів, перш за все. Те, що добився Юрій Віталієвич, і уряд пішов назустріч, і збільшили заробітну плату суттєво, десь на 40%, навіть для лінійних працівників – на 80% зарплату, і так далі. Це все кроки, які вирішують загальне питання", - впевнений Мороз.

Глава СПУ також завірив, що серед представників Соцпартії у владі немає бізнесменів.

"Я думаю, що це все знають і так... Звичайно, немає нікого, це речі несумісні...", - сказав мороз на питання журналіста.

Щодо політреформи, то Мороз висловився проти того, щоб виносити її на референдум.

"Ми вже розглядали це питання, багато разів дискутувалося, світова практика свідчить, ніякого референдуму не може бути з приводу змін до Конституції. Тому що в самому документі можуть бути взаємно виключні речі, і для того і створюється парламент як представник народу, який має право розглядати і зобов'язаний це робити", - вважає лідер СПУ.

"Якби ми поставили на референдум питання, треба, щоб був 8-годинний робочий день чи, скажімо, 10-годинний, або 7-годинний, тоді люди висловилися б…", - додав він.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: