Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Литвин викликав у парламент Піскуна, щоб не було загострень

Понеділок, 16 травня 2005, 14:27
Спікер Верховної Ради Володимир Литвин звернувся до генпрокурора Святослава Піскуна щодо зміни запобіжного заходу для затриманого екс-губернатора Закарпаття Івана Різака.

Про це він повідомив на прес-конференції для журналістів у понеділок.

Він також сказав, що запросив генпрокурора на 15 годину на зустріч з представниками фракцій. Він також звернувся до керівника спеціальної парламентської комісії Віктора Мусіяки внести ситуацію з Різаком на розгляд комісії.

Як відомо, екс-губернатора Закарпаття затримали у суботу за звинуваченням у причетності до смерті ректора чернівецького університету Сливки.

На питання про можливе блокування трибуни представниками СДПУ(о), Литвин сказав, що "не виключає цього". Водночас він зауважив, що попросив депутатів попрацювати ці тижні. "Я закцентував їх увагу, що нам залишилося працювати 5 пленарних тижнів. Ми повинні зробити значну роботу, бо з першого вересня, я думаю, всі вже будуть зайняті виборами", - сказав він.

Литвин не виключив, що "якщо буде сприятлива ситуація", то він в четвер запропонує кандидатуру свого заступника. Спікер зазначив, що на сьогодні є декілька кандидатур: Мусіяки, Костенка та Губського. Він також сказав, що можливе самовисування та пропозиції з боку фракцій.

Спікер також повідомив, що в четвер Верховна Рада розгляне кадрові питання, зокрема, заяви про складення депутатських повноважень Анатолія Матвієнка, Івана Васюника та Степана Бульби.

"До того ж у нас звільнилося місце керівника комітету. В нас також вільне місце голови комітету з питань свободи слова. Дехто пропонує його віддати опозиції, я вважаю, що комітети мають залишатися у тих фракцій, які мали на них квоту", - зазначив спікер.

"Українська правда"

Читайте також:

Шуфрича, який розважає Різака після інфаркту, будуть виганяти. Сам Різак сяде на 7 років?

ЗАТРИМАНО ЕКС-ГУБЕРНАТОРА ЗАКАРПАТТЯ РІЗАКА


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: