Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

ІСД має за 4 тижні переконати "Huta Czestochowa"

Вівторок, 17 травня 2005, 19:28
Українська корпорація "Індустріальний союз Донбасу" у понеділок приступила до ексклюзивних переговорів з польською стороною щодо приватизації меткомбінату "Huta Czestochowa".

Про це повідомив віце-президент ІСД Олександр Пилипенко на прес-конференції в Києві у вівторок.

"Нам відведено чотири тижні, у той час як компанії Mittal Steel на ці цілі виділялося більше 11 тижнів, і вона так і не змогла домовитися. Час переговорів фантастично стислий. Переговори будуть вкрай складними", - підкреслив Пилипенко.

За його словами, найбільш складним є завдання переконати польську сторону відмовитися від концепції розвитку Huta Czestochowa, яка раніше обговорювалася з Mittal Steel, на користь пропонованої ІСД концепції по відтворенню робочих місць.

Також ІСД має переконати польську сторону в своїй концепції по виведенню підприємства із кризи за рахунок створення вертикально-інтегрованого ланцюга - поставки на прокатні стани польського підприємства напівфабрикатів з Алчевского меткомбінату й Дніпровського меткомбінату ім.Дзержинського.

У той же час Пилипенко висловив сподівання на успіх переговорів. За його словами, профспілки Huta Czestochowa завжди оцінювали пропозиції української сторони вище, ніж Mittal Steel, тому що пропонована ІСД концепція розвитку польського підприємства припускає значно більшу зайнятість працівників.

Він підкреслив, що у випадку невдачі переговорів польське підприємство вступить у процедуру банкрутства. Як пояснив Пилипенко, теоретично активи Huta Czestochowa можна було б придбати і в процесі банкрутства, однак це відсуває у термінах запуск проекту на 1,5-2 роки.

Інтерфакс-Україна


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування