Перша премія "УП100. Сила жінок". Встигніть придбати квитки

ТИМОШЕНКО НАЦЬКУВАЛА СБУ НА НАФТОВИХ ЗАКОЛОТНИКІВ

Середа, 18 травня 2005, 11:22
Прем'єр-міністр Юлія Тимошенко заявила про те, що Служба безпеки України проводить розслідування дій організаторів бензинової кризи в Україні.

Про це Тимошенко заявила, відкриваючи засідання Кабінету міністрів 18 травня.

"Я думаю, що Служба безпеки України в найближчі кілька тижнів скаже своє слово, як була організована ця криза. У нас є унікальна інформація про те, як це організовувалося", - сказала Тимошенко.

Зокрема, вона зазначила, що в Кабміну є інформація, що на "ЛіНОСі" зберігається 30 тисяч тонн високооктанового бензину, і він не відвантажується.

Тимошенко зазначила, що після завершення розслідування СБУ будуть названі імена людей-організаторів бензинової кризи в Україні.

Вона сказала, що 17 травня Верховна Рада прийняла закон, що дасть змогу імпортувати в Україну необхідну кількість нафтопродуктів для врегулювання ситуації на цьому ринку в Україні.

Тимошенко також зазначила, що президент Віктор Ющенко пообіцяв 18 травня підписати цей закон, і він буде найближчими днями оприлюднений і набуде чинності.

Крім того, Тимошенко повідомила, що президент планує 19 травня о 15:00 провести нараду за участю членів Кабміну й постачальників нафти в Україну, а також із власниками й керівниками українських НПЗ.

Як повідомляло агентство, в останній тиждень в Україні спостерігається дефіцит нафтопродуктів.

14 травня Тимошенко обвинуватила Росію в тому, що вона блокувала протягом 5 днів з 7 по 12 травня поставки нафти в Україну, хоча контракти на цю нафту оплачені.

Пізніше Тимошенко заявила, що Кабмін вживає низку заходів, зокрема з додаткового імпорту нафти й нафтопродуктів, і ситуація на українському ринку нафтопродуктів стабілізується протягом кількох тижнів.

17 травня Рада знизила акциз і скасувала ввізне мито на високооктанові види бензину й на дизельне паливо.

Українські новини


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування