Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ющенко незабаром вирішить бензинову кризу, а Тимошенко більше так не буде

Середа, 18 травня 2005, 13:29
Президент України Віктор Ющенко підписав закон про скасування ввізного мита на світлі нафтопродукти.

Про це повідомляє його прес-служба.

В інтерв'ю журналістам у середу президент заявив, що в найближчі дні відбудеться повне насичення ринку нафтопродуктів, і в середу він підпише указ про врегулювання бензинової кризи.

Відповідаючи на питання, як незабаром буде урегульована бензинова криза, президент сказав: "Я думаю, вона буде вирішена. Через дві години я підпишу указ про врегулювання бензинової кризи".

Ющенко пообіцяв "повне насичення ринку нафтопродуктів" за рахунок постачань із країн Балтії, Білорусії, а також частково "із країн Кавказу".

"У найближчі дні питання по ситуації з нафтопродуктами буде відрегульоване", - підкреслив глава держави.

Ющенко також заявив про рішення відмовитися від регулювання цін адміністративними методами.

"Адміністративними методами відтепер регулювати ціни в Україні ніхто не буде", - сказав він.

Ющенко додав, що сам більше не допустить такої практики регулювання цін.

Раніше перший віце-прем'єр-міністр Анатолій Кінах виступив проти посилення адміністративного тиску влади з метою врегулювання цін на ринку нафтопродуктів.

Голова правління національної акціонерної компанії "Нафтогаз України" Олексій Івченко також вважає, що виникнення дефіциту світлих нафтопродуктів в Україні викликане необґрунтованим заниженням Мінекономіки граничних рівнів цін.

Таку думку він висловив журналістам у середу в Харкові.

За словами Івченка, "Нафтогаз України" 1,5 місяця тому надав урядові обґрунтування необхідності встановлення з 1 квітня граничного рівня цін на бензин А-95 у розмірі 3,15 грн. за літр, бензин А-92 - 3,05 грн. за літр, бензин А-76(80) - 2,85 грн. за літр і дизельне паливо - 2,75 грн. за літр.

Івченко відзначив, що за розрахунками "Нафтогазу", такі ціни забезпечували рентабельну роботу вітчизняних НПЗ і трейдерів нафтопродуктів.

Інтерфакс-Україна, Українські новини


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування