Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Політологи стали на сторону Кінаха і не бачать для нього проблем

Середа, 18 травня 2005, 18:42
Більшість політологів вважають, що перспективи першого віце-прем'єр-міністра Анатолія Кінаха не погіршаться від критики з боку прем'єр-міністра Юлії Тимошенко.

Про це йдеться в експерт-опитуванні політологів, проведеному Центром досліджень політичних цінностей.

Керівник соціологічної служби "Український барометр" Віктор Небоженко зазначив, що "перша політична перспектива у Кінаха – це стати у внутрішньополітичну, внутрішньоурядову опозицію до прем'єр-міністра. Таке часто буває навіть в спокійніших країнах. А в опозицію він ніколи не піде. Я думаю, він залишиться в уряді набагато довше, ніж Юлія Тимошенко прем'єр-міністром".

Директор Європейського інституту інтеграції та розвитку Дмитро Видрін вважає, що політичні перспективи у Кінаха "нормальні, тому що політичні перспективи не залежать від посади, а залежать від політичних симпатій і бажань виборців. Тому, я думаю, що не треба плутати статус людини і його популярність серед виборців. А Тимошенко може впливати тільки на його посаду і статус, але не на перспективи в політиці".

Директор Центру соціальних досліджень "Софія" Андрій Єрмолаєв вважає, що "на сьогодні пані Тимошенко не адекватна ситуації не лише стосовно до Кінаха. На жаль, Тимошенко не є ефективним менеджером. І в цьому сенсі, як на мене, вона просто шукає винуватців в тому, за що має відповідати особисто".

"Якщо говорити про долю Кінаха, я думаю, що підстав для якихось неприємностей чи відставки в нього немає. Судячи з усього, просто виявилося, що він знаходиться у внутрішній кабмінівській опозиції до лінії Тимошенко. Тобто, ми стали свідками публічного зведення стосунків", - сказав експерт.

Провідний науковий співробітник Інституту політичних і етнонаціональних досліджень НАН України Олександр Дергачов зауважив, що "Кінах відомий саме як менеджер високої кваліфікації з великим досвідом, і в цьому аспекті він є визнаним і авторитетним фахівцем".

"Але він ніколи системно не займався політикою, хоча і очолює партію, але дуже дивну партію. Я веду до того, що він не займався серйозно політикою, і навряд чи він має інші амбіції, крім роботи в структурі виконавчої влади", - сказав політолог.

На думку Дергачова, "зрозуміло, що уряд взагалі на перших трьох місяцях роботи не мав серед пріоритетів малий бізнес, і Кінах виявився тут крайнім. Тут він скоріше формально відповідає, ніж несе відповідальність. Тож, я думаю, немає підстав говорити про те, що якісь його перспективи погіршуються. Він має працювати, і працювати там, де він може працювати – в уряді".

УНІАН

Читайте також:

Чат з Томенком: Кінаха хочуть поставити замість Тимошенко


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування