Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Костенко бере до себе "Пору" та рекомендує Зваричу йти у відставку

Четвер, 19 травня 2005, 10:54
Лідер Української народної партії Юрій Костенко вважає, що міністр Юстиції Роман Зварич має подати у відставку.

Про це Костенко заявив в інтерв’ю "Львівській газеті" в четвер.

"Є моральні зобов'язання кожного члена команди Ющенка перед виборцями: бути чесним, професійним і моральним. У ситуації, яка склалася (зі Зваричем), я не хочу аналізувати, чому так склалося, але кажу про свою позицію: вважаю, що він повинен подати у відставку", - сказав Костенко.

Щодо "кадрового" питання, він зазначив, що потрібно розробити процедуру, через яку відбувається призначення на державну посаду.

"Щоб представники політичних сил не сиділи, як це було 3 лютого перед призначенням членів уряду, й обмінювалися компліментами, хто має бути головою держадміністрацій, хто яким міністром. Хіба це, перепрошую, процедура?" – спитав лідер УНП.

"Ні, це має бути процедура, яка б давала відповідь суспільству, чому саме цю людину рекомендують на ту чи іншу посаду. Тоді ляпсусів із міністром Зваричем просто не було б. Має він диплом, не має диплома... Це повинна визначити комісія... Те саме з іншими фахівцями, яких призначили на посади, а виявляється, що вони, м'яко кажучи, нефахівці", - сказав він.

На питання, чи можливо, що УНП піде в опозицію, Костенко назвав свою партію "пропрезидентською і провладною силою".

"Ми підтримуємо президента Ющенка в більшості положень його програми, з якою він переміг і яку підтримав український виборець. Тому ми є союзниками. Я відкидаю можливість переходу в опозицію до Ющенка", - зазначив Костенко.

"Розумієте, тут річ не в Ющенкові як людині, а в програмі. Як люди ми з Віктором Андрійовичем близькі друзі від 1999 року, тому йдеться не про особисті стосунки, а про програми діяльності та демократію. Про різний світогляд, різні програми, різну політику", - додав він.

Костенко також сказав, що в разі перегляду конституційної реформи, УНП голосуватиме "правильно", тому що є "саме тією політичною силою, яка від початків сповідує ідеї демократії".

"А демократія - це право народу обирати владу. Призначення голів ОДА, РДА - це не демократична європейська практика. Їх треба обирати на основі принципів самоврядування. Все те, що веде до розширення народовладдя, ми підтримуватимемо в конституційних змінах", - сказав він та додав, що не можна ставити на переголосування те, що вже проголосовано.

На питання про те, з якими силами співпрацює його партія, Костенко розповів, що звертався не лише до "Собору", а й до колег з Народного Руху України, до пана Тарасюка. "Ми активно співпрацюємо з "Порою!", і ще невідомо, як вона піде на вибори. Якщо цю правоцентристську коаліцію буде сформовано, то не відкидаю того, що "Пора!" може зайняти в ній відповідне потужне місце", - додав Костенко.

"Українська правда"


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
17:22
Зеленський вніс до ВР законопроєкти про продовження воєнного стану та мобілізації
17:20
НПЗ "Роснєфті" в Туапсе відновив переробку після удару дронів: на ремонт пішло 3 місяці – Reuters
17:15
ФОТОУ перуці, з макіяжем і паспортом сестри: прикордонники затримали переодягненого у жінку чоловіка
17:06
Росіяни завдають ударів по Харкову та області
17:03
Росія пригрозила ударами по "військових об'єктах Британії" в Україні
16:56
футболМаксимов залишається. "Дніпро-1" мінімально переміг "Кривбас"
16:52
Покоління Z проти еротики. У кіно стало на 40% менше сексуальних сцен
16:31
Рада може вже цього тижня остаточно ухвалити нові штрафи за ухиляння від мобілізації 
16:28
МЗС України заявило, що не визнає президентства Путіна і закликало інші країни зробити те саме
16:19
"Перервою був полон": історія хорунжого "Спайдера", який 10 років служить в Азові і виховує бійців
Усі новини...
Реклама: