Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ющенка просять захистити "видатну людину" Ківалова

Четвер, 19 травня 2005, 11:10
Працівники Одеської національної юридичної академії ухвалили звернення до президента, в якому просять захистити її ректора Сергія Ківалова.

Учасники спільної конференції членів Вченої ради академії та профкому просять Віктора Ющенка "підтримати видатну та заслужену людину, якою є Сергій Васильович Ківалов".

Учасники зібрання також одностайно підтвердили ректорські повноваження Ківалова. І водночас назвали усе, що говорилося про екс-голову Центрвиборчкому і про ректора юридичної академії в українській пресі, "цькуванням ректора засобами масової інформації".

У свою чергу Ківалов, який виступив на конференції представників професорсько-викладацького колективу академії, відкинув будь-які закиди правоохоронців щодо незаконного відчуження об'єктів нерухомості та іншого майна очолюваного вузу.

В тому числі, як зазначив ректор, об'єктів одеського санаторію "Мирний", "які спершу потрапили на баланс юридичної академії, а згодом нібито були передані дочці Тетяні Ківаловій".

Як наголосив Ківалов, у подальшому він має "намір присвятити себе академії" і, принаймні, найближчим часом повертатися у політику не планує.

"Мене цілком влаштовує робота ректора академії, - додав він, - і говорити про перспективи на майбутнє не буду". Що стосується зустрічей з українськими високопосадовцями, які втекли від правоохоронців до Москви, то жодного з них Ківалов "упродовж 18 квітня - 10 травня не зустрічав", повідомляє УНІАН.

В середу Ківалов вперше вийшов на люди, повідомляє "1+1". Він прибув до Одеси 10 травня, щоб дати свідчення правоохоронцям у справі майна Одеської юридичної академії, де він є ректором.

За його словами, до цього він лікувався у Москві.

Ківалов намагався спростувати інформацію про незаконну купівлю земель на узбережжі: "Кажуть, що Ківалов все узбережжя забрав. Яке узбережжя? Про що ви говорите? Ніде особисто, ніде, я вам клянуся, жодного відношення... На восьмій фонтанкє - ось там дома красиві, які там побудували – не маю жодного стосунку."

Сергія Ківалова вже запрошували на бесіду, однак він не з'явився. Тоді питання стосувались відчуження міською владою землі, на якій розташовані приміщення юридичної академії, а також умови продажу та передачі в оренду деяких її споруд та ділянок землі.

Поки що ніяких кримінальних справ проти Ківалова не порушено. На балансі Одеської юридичної академії – сорок приміщень, в тому числі санаторії на морі, колишні адміністративні приміщення, тенісний корт, стадіон і навіть храм.

Ківалов потрапив з лікарні на допит

ЩЕРБАНЬ І КІВАЛОВ ХОДЯТЬ У МОСКВІ ПО НІЧНИХ КЛУБАХ

ЛУЦЕНКО ШУКАТИМЕ КІВАЛОВА, БІЛОКОНЯ, ЩЕРБАНЯ Й БОДЕЛАНА В РОСІЇ


"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування