Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Для Порошенка важливо, що Тимошенко визнає й виправляє помилки

Четвер, 19 травня 2005, 14:48
Секретар Ради нацбезпеки й оборони Петро Порошенко заявляє, що не бачить проблем між Держсекретаріатом, Кабміном і РНБО.

"Сьогодні я не бачу проблем у взаєминах РНБО, секретаріату президента й Кабміну. У нас немає конфліктів", заявив він в інтерв'ю газеті "Аргументи і факти в Україні" і додав, що розмови про проблеми "тривають просто по інерції".

"У нас нормальна взаємодія, цілком виразне й адекватне взаємне сприйняття. Я не кажу про структури, я кажу про особистостей. Кожен має право на власну думку в процесі розробки рішення, але після того, як рішення прийняте, воно реалізується спільними зусиллями", - сказав Порошенко.

За його словами, "притирання команди в плані реалізації концепцій економічної, соціальної й військової політики сьогодні завершене". "Ми вже набралися певного досвіду, і шорсткостей всередині виконавчої влади вже не буде. Кожен цілком комфортно почуває себе на своєму місці", - сказав Порошенко.

За його словами, "ключовою позицією є парламентські вибори 2006 року, і якщо команді Ющенка народ висловить довіру, сприйме її й підтримає, то впевнений: за 2006-2009 роки Україна вийде на зовсім новий якісний рівень".

У той же час він знову розкритикував рішення Кабінету міністрів про обмеження цін на бензин, що за його словами, відкинуло Україну назад у цілій низці стратегічних питань (вступ України до СОТ, одержання статусу країни з ринковою економікою)".

"Всі делегації, які приїжджають на переговори із цих питань, в першу чергу звертають увагу на методи цінової політики. Очевидно, адмінобмеження незабаром будуть скасовані самим урядом", - пояснив він.

Порошенко також визнав існування помилок, допущених новою владою. "Помилки в нас є, але кожний має на них право. Ми чесно хочемо змінити стару неефективну систему", - сказав він.

"Так, позитивний ефект від виконання ключових програм Ющенка, направлених на боротьбу з бідністю, може на сьогоднішньому етапі якимсь чином остудити нашу економіку", - сказав він.

"Але ніхто не заважає професіоналам Міністерств економіки й фінансів, Кабінету міністрів досить жорстко вживати заходів для її розігріву й стримування інфляції. Реформи робити необхідно, але при цьому потрібно контролювати ситуацію. Якщо десь процеси підуть не так, як припускали автори реформ - картину потрібно швидко виправляти спільними зусиллями", - відзначив Порошенко.

"Потрібні стратегічні підходи: політику пільг замінити політикою бюджетної підтримки, політику підвищення показників зайнятості - стимулюванням програми створення нових робочих місць. Головне, що уряд уміє визнавати помилки і, що більш важливо, - їх виправляти", - відзначив Порошенко. "Сьогодні всі очевидні економічні загрози знаходяться у полі зору Кабміну", - сказав він.

"Українська правда"


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування