Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Проти Щербаня порушено ще одну справу

П'ятниця, 20 травня 2005, 12:26
Податкова міліція Сумської області порушила кримінальну справу за фактом ухиляння від сплати податків колишнім Сумським губернатором Володимиром Щербанем.

Про це на прес-конференції повідомив перший заступник голови Державної податкової адміністрації Микола Катеринчук.

За його словами, було встановлено, що Щербань в 2003 році одержав від здійснення купівлі-продажу цінних паперів низки компаній доход на загальну суму 1 695 526 гривень. Не сплачено податків на суму 687 391 гривень.

При цьому з метою ухиляння від сплати податку за даними операціями Щербань у встановлений строк до 1 квітня 2004 року не подав до податкової декларацію про доходи за 2003 рік.

Тим самим він порушив статті 12 й 13 декрету Кабінету міністрів "Про податок на прибуток громадян".

За даними податкової, Щербань знав про розміри своїх доходів, про що свідчить подача їм за місцем роботи даних про доходи за 2003 рік.

Катеринчук також підкреслив, що дану кримінальну справу не слід розцінювати як політичну репресію. "Я не хотів би, щоб це було розцінено як наступ на опозиційного Щербаня", - сказав Катеринчук.

Раніше міліція вилучила із квартири Щербаня в Сумах зброю.

На початку травня Міністерство внутрішніх справ оголосило його в міжнародний розшук.

Щербань притягується до кримінальної відповідальності за підозрою в скоєнні злочинів за частиною 2 статті 189 (вимагання) і частини 1 статті 365 (перевищення влади або службових повноважень).

Раніше прокуратура Сумської області порушила 2 кримінальні справи проти Щербаня за підозрою у вимаганні й перешкоджанні здійсненню виборчого права шляхом погроз на виборах президента в 2004 році.

Українські новини


Читайте також:

У Щербаня знайшли 16 дач і 100 тульських самоварів

ЛУЦЕНКО ВИКЛИКАЄ НА ДОПИТ ШУФРИЧА В ПОЛТАВУ І БОДЕЛАНА. Засуха розповів, Щербань зник

Щербань оголошений у міждержавний розшук

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування