Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Підлеглі Ющенка несуть хрест міфу, але скоро його не буде

П'ятниця, 20 травня 2005, 13:57
Заступник держсекретаря Маркіян Лубківський заперечує, що секретаріат президента намагається замінити Кабінет міністрів та Радбез або чинить тиск на політичних опонентів.

Про це він заявив у п’ятницю на першій прес-конференції на Банковій, спростовуючи "міфи, які оточують секретаріат президента".

"Насамперед, мені б хотілося спростувати міф про те, що секретаріат президента не відрізняється від попередньої структури адміністрації президента", - сказав Лубківський і пообіцяв зробити все можливе, щоб виправити таке враження.

"Попередня влада зробила все, щоб знівелювати все позитивне враження про її роботу. Нам важко працювати під її пресом... І та недовіра, яка склалася до секретаріату президента, я припускаю – це хрест від попередньої влади. Але ми його пронесемо", - зазначив він.

"Ми не будемо перевищувати повноваження. Це не тільки наш обов’язок, але й принципова позиція", - наголосив Лубківський.

Він також заперечив, що секретаріат президента – "це тіньовий уряд і конкурент РНБО".

"Цього не може бути ні з формального боку, ні зі змістового. І знаєте, хто гарант цього? Президент", - наголосив заступник держсекретаря.

"У нас не буде функцій дубляжу Кабміну і РНБОУ. Ми не маємо функцій, щоб тиснути на уряд, і ми ніколи цього не будемо робити", - додав він.

Окрім цього, Лубківський також "спростував міфи" про те, що секретаріат президента "здійснює політичні репресії і навіть пропонує перейти в ряди помаранчевих".

Як відомо, Партія регіонів у квітні заявила, що арешт голови донецької облради Бориса Колесникова пов’язаний з його відмовою держсекретаріату провести по списку Партії регіонів людей з "Нашої України" у парламент.

"Ніхто не здійснює жодного тиску", - заявив Лубківський. Він запевнив, що секретаріат не вказує правоохоронним органам для переслідування опонентів.

"Мені б дуже не хотілося, щоб нинішня опозиція опинилася в тій ситуації, в якій була нова влада, а колишня опозиція півроку тому", - відзначив він.

Водночас він зауважив, що акції опозиції, які відбулися у четвер, "нагадують йому театралізоване дійство".

"Той народний здвиг, який був у листопаді-грудні минулого, не має нічого спільного з намаганням нинішньої опозиції дестабілізувати ситуацію", - сказав він.

"Українська правда"


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування