Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Прошкуратова писала заяву і теж втрачала свідомість

Субота, 21 травня 2005, 19:38
Член фракції СДПУ(о) Тамара Прошкуратова підписала свої свідчення в міліції з приводу побиття її та її колег по партії і парламенту Нестора Шуфрича і Володимира Воюща.

Про це вона заявила прес-конференції в суботу в Києві, відповідаючи на питання журналістів про ситуацію в Ужгороді навколо затримання колишнього губернатора Закарпаття Івана Різака, передає "Інтерфакс-Україна".

Вона розповіла, що вночі зненацька в палату ввірвалися близько 15 чоловік. Двоє з них, розповіла вона, схопили Шуфрича, ще кілька людей "тумбочкою і своїми тілами заблокували Воюша в кутку палати", двоє направилися до самої Прошкуратової.

У цей момент Шуфрич вирвався і хотів відіпхнути двох людей, що наближалися до Прошкуратової, після чого, за її словами, його схопили і кілька разів ударили головою об підлогу, він знепритомнів.

Сама Прошкуратова, за її словами, скоріше за все, теж знепритомніла, тому що вона не може згадати, яким чином були зняті з неї наручники, і вона побачила вже тільки, як Різака виносили з палати.

Прошкуратова заявила, що депутати відмовилися від послуг лікарні, де вони знаходилися в той момент, і поїхали в станцію швидкої допомоги, куди і була викликана міліція. Там усі троє дали свідчення. Вона кілька разів підкреслила, що підписувала свої свідчення, що записав за нею міліціонер.

Як передає кореспондент "Інтерфакс-Україна", у Прошкуратової на переніссі невеликий синець і трохи опухла права рука, якою вона, за її словами, була прикута до Різака.

Перед прес-конференцією також на прохання журналістів виступив лікуючий лікар Шуфрича Володимир Ілляшенко, який повідомив, що в Шуфрича струс мозку, він скаржиться на головні болі, нудоту і загальну слабість, тому не прибув на прес-конференцію.

Водночас як повідомляє прес-служба Шуфрича, депутат направив до Генпрокуратури заяву про порушення кримінальної справи щодо нападу на нього.

Як говориться в повідомленні, депутата обурює повідомлення МВС про відсутність заяви щодо нападу.

"На жаль, учора вночі він перебував у такому стані, що не міг написати заяву самостійно. Проте Шуфрич попросив зробити відповідне письмове звернення народних депутатів Тамару Прошкуратову та Володимира Воюша, а також усно звернувся із заявою до працівників МВС, які перебували у лікарні м.Ужгород", - відзначає прес-служба.

В той же час, депутати "Трудової України" просять Голову тимчасової слідчої комісії ВРУ з питань перевірки дотримання конституційних прав і свобод людини і громадянина Віктора Мусіяку терміново провести розслідування і представити матеріали на розгляд Верховної Ради 24 травня 2005 р.

Група народних депутатів, які входять до складу партії "Трудова Україна", звертаються до Голови Верховної Ради України з пропозицією 24 травня скликати позачергове засідання ВРУ і розглянути питання наявності в Україні політичної кризи.

Як повідомлялося, у міліції заперечують факт побиття депутатів, а також відзначають, що вони не стали писати в зв'язку з цим заяву в правоохоронні органи.

Читайте також:

Міліція не била Прошкуратову й Шуфрича, а тільки розрізала наручники

МІЛІЦІЯ ПОБИЛА ПРОШКУРАТОВУ В НІС, У ШУФРИЧА СТРУС МОЗКУ?

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
23:13
НБУ виключив власника сервісу Fondy з реєстру: угода з найбільшим банком Грузії під загрозою
23:07
відеоЗеленський: Важливо, щоб була чітка комунікація з рідними полонених
22:48
Президент та прем'єрка Литви підтримали ідею повернення Україні чоловіків мобілізаційного віку
22:41
Акції Tesla зросли на понад 15% після несподіваного візиту Маска до Китаю
22:29
фото, оновленоУ Києві невідомі представилися "від Карася" і погрожували військовому Сергію Гнезділову. Карась каже про ненависть в його бік
22:22
фотоУдар по Одесі: росіяни застосували балістичну ракету, попередньо, з касетним боєприпасом
21:59
Федерація боксу України привітала з днем народження замовника вбивства Гандзюк
21:57
В ООН підтвердили, що Росія порушила санкції та ударила по Харкову ракетою з КНДР
21:55
Харків перейменував 2 станції метро та понад 360 топонімів
21:52
Bihus.Info з'ясували, чому двоє нардепів від "За майбутнє" близько року не відвідують засідання ВР
Усі новини...