Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Піскун поїде до Ужгорода, щоб розібратися з Різаком

Понеділок, 23 травня 2005, 13:47
Генпрокурор Святослав Піскун має намір відбути до Ужгорода, щоб особисто вивчити ситуацію, яка склалася навколо затриманого екс-губернатора Закарпаття Івана Різака, а також начебто побиття депутатів СДПУ(о).

Про це повідомив речник голови парламенту Ігор Сторожук у ході погоджувальної наради.

За словами Сторожука, Піскун запевнив, що він "генпрокурор України, а не представник якоїсь політичної сили", і запропонував депутатам переглянути плівку, на якій є запис інциденту в Закарпатті.

У свою чергу міністр внутрішніх справ Юрій Луценко, присутній на нараді, повідомив, що шість правоохоронців, які брали участь у затриманні Різака, наразі відсторонені від роботи, і ведеться розслідування по цій справі.

Також, за словами Сторожука, Луценко відзначив, що "можливо, не можна застосовувати силу до народних депутатів, але навіть народні депутати не мають права перешкоджати рішенню суду".

Водночас, за словами Сторожука, депутати від СДПУ(о) Кравчук і Заєць наполягають на тому, щоб інцидент в Ужгороді був розглянутий на спеціальному засіданні Верховної Ради.

Проте, зазначив Сторожук, "у них навіть немає 150 підписів, а є лише прохання деяких депутатів".

Як відомо, для проведення спеціального засідання необхідно мати 150 підписів депутатів, а звернення, прийняте на ньому, у триденний термін має бути оприлюднене у ЗМІ.

"Українська правда"


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...
Реклама: