Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Після наради у Литвина щодо ситуації в Ужгороді "кожен залишився при своїй думці"

Понеділок, 23 травня 2005, 14:28
За підсумками погоджувальної наради керівників груп і фракцій з приводу затримання колишнього губернатора Закарпаття Івана Різака і можливого побиття депутатів СДПУ(о) в Ужгороді не було ухвалено конкретного рішення.

Як повідомив журналістам спікер парламенту Володимир Литвин, у випадку якщо депутати зможуть зібрати до 17 години понеділка 150 підписів, то на 15 годину середи буде скликано спеціальне засідання Верховної Ради. Якщо цього не буде зроблено, то засідання відбудеться пізніше.

Наразі за проведення такого засідання висловились керівники фракцій СДПУ(о), "Регіонів України", "Демініціатив", групи "Союз" та ПППУ.

Загалом за підсумками зустрічі Литвин сказав, що кожен "залишився при своїй думці".

"Думаю, треба спільно сісти за стіл і обговорити ситуацію, і знайти істину, якщо вона є", сказав він.

Присутня на нараді депутат від СДПУ(о) Тамара Прошкуратова, яку було начебто побито під час затримання Різака, виклала журналістам своє бачення подій в Ужгороді.

За її словами, вона провела всю ніч біля Різака і протягом цього часу йому тричі ставало погано.

"Я була коло нього, Ігор Шурма побачив, як йому вводять інсулін. Він схопив медсестру, вона розплакалася і сказала, що їй дали такий наказ", повідомила Прошкуратова.

Як відомо, за словами депутатів від СДПУ(о), у Різака цукровий діабет.

Далі, за словами Прошкуратової, відбувалося затримання.

"Коли я дізналася, що прийдуть затримувати, я кажу: хлопці, принесіть мені кандали. Вони принесли. І хлопці (охоронці) мені їх передали. Я прикувала себе до Івана. І кажу, що я без Івана не піду", - зазначила вона.

"Без десяти дванадцять в палату вриваються - я з переляку не рахувала, скільки їх там - 8 чи 10 - було мордоворотів, Господи прости... Нестор(Шуфрич) став їм на заваді, вони його б'ють, мені заламують руки, депутата Воюша загнали в угол тумбочками. Нестор, щоб захистити, лягає на нас із Іваном, вони хапають і його і б'ють головою", - розповіла Прошкуратова.

Її саму, за словами депутатки, вдарили по носу, внаслідок чого пішла кров, а потім притисли до подушки так, що вона втратила свідомість, отямилася вона вже без наручників.

Різака, за словами Прошкуратової, "кинули у багажник джипу і повезли у СІЗО".

Прошкуратова заявила, що результати медичного обстеження в лікарні були сфальшовані. Крім того, вона також ставить під сумнів справжність плівки із записом інциденту в Закарпатті, яку обіцяв показати генпрокурор Святослав Піскун.

"Українська правда"


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування