Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Кирпа витратив на Януковича 3 мільярда гривень?

Четвер, 26 травня 2005, 19:45
"Укрзалізниця" витратила не за призначенням 3 млрд. гривень.

Про це повідомив голова Контрольно-ревізійного управління Микола Сивульський у четвер, посилаючись на результати перевірки "Укрзалізниці", проведеної КРУ.

"Нами виявлено в цілому по "Укрзалізниці" нецільове використання коштів на суму 3 млрд. грн." - сказав він.

За словами Сивульського, починаючи з березня 2004 року "Укрзалізниця" використовувала кошти на "сумнівні операції", і при цьому "ніяких документів, які б свідчили про те, що ці послуги надані, немає".

"Крім того, "паралельно "Укрзалізниця" здійснювала страхування майна через свої організації на 284 млн. грн. За ставками, які в кілька разів перевищували середньоринкові", - сказав Сивульський.

Голова КРУ також повідомив, що в липні–серпні агентство, нібито, почало здійснювати аерофотозйомки на суму 110 млн. грн., але насправді "ніяких фотографувань не здійснювалося…а вже в самий розпал передвиборної кампанії почали здійснювати добродійну допомогу, але із значними порушеннями чинного законодавства".

"Укразалізниця" - це був банкір виборчої кампанії провладного кандидата, я заявляю про це з усією відповідальністю, оскільки виявлені факти про це неспростовно свідчать" - підкреслив Сивульський.

За його словами, "сьогодні виникла ситуація, коли практично всі найбільші держмонополії декларують збитки, що є зовсім ненормальним явищем, і не може не насторожувати".

"Виходить, що всі держмонополісти зокрема "Укрзалізниця”, "Енергоатом", усі збиткові, оскільки загальний їх прибуток становить 1,4 млрд. грн., а збитки 2 млрд. грн. Система збиткова, як це може бути?" - зазначив Сивульський.

При цьому він підкреслив, що "для вирішення ситуації, що склалася, необхідна оперативність у розслідуванні фактів зловживань при використанні державних коштів".

"Якщо ми будемо кожен факт виявляти протягом років, ми не розберемося", - вважає голова КРУ.

УНІАН

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування