Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Костенко хоче, щоб Ющенко покарав соратників за зрив своєї мрії

Субота, 28 травня 2005, 14:44
Українська народна партія закликає президента Віктора Ющенка провести службове розслідування за фактами блокування реалізації Плану завдань Україна-НАТО на 2005 рік.

УНП також вимагає розслідувати зрив підготовки України до вступу у Світову організацію торгівлі й притягти до відповідальності причетних до цього високопоставлених чиновників, ідеться в заяві УНП.

Як сказано в документі, УНП вітає задекларовані наміри й конкретні дії Президента зі вступу України в Євросоюз, НАТО й СОТ. Разом з тим партія стурбована появою тривожних ознак блокування цього курсу.

Так, у більшості міністерств і відомств не утворені нові підрозділи з питань забезпечення вступу України в ЄС.

У рамках адміністративної реформи не передбачаються такі підрозділи й у новій структурі місцевих державних адміністрацій, про що свідчить постанова Кабінету Міністрів від 11 травня 2005 року за №238.

"Досвід держав, які недавно стали членами ЄС, засвідчує, що в цю організацію можна потрапити лише завдяки наполегливому, добре злагодженому співробітництву столиці й всіх регіонів держави", - сказано в заяві.

У документі висловлено подив у зв'язку з непублікацією протягом більш ніж місяця затвердженого президентом Плану заходів Україна-НАТО на 2005 рік.

"Ще більше питань викликають заява прем'єр-міністра України й особливо коментар секретаря РНБО про те, що участь України в сумнозвісному Єдиному економічному просторі відповідає національним інтересам України й не суперечить курсу на вступ у ЄС, твердження про необхідність для України брати участь у підготовці 93 угод з реалізації ЄЕП", - сказано в документі.

УНП також закликає Ющенка забезпечити створення в центрі, областях і районах дієвого механізму забезпечення підготовки України до вступу в ЄС, реалізацію політики України відносно ЄЕП відповідно до вимог Конституції України.

Як відомо, УНП входила до фракції "Наша Україна" і не приєдналося до створення партії Ющенка "Народний Союз Наша Україна".

Українські Новини

Читайте також:

ЮЩЕНКО ГОВОРИТЬ ПРО ЗРИВ ГОЛОВНОЇ МЕТИ 2005 РОКУ

Костенко скаржиться на адмінресурс Безсмертного

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування