Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Соратники Ющенка кажуть, що Омельченко хотів зірвати революцію

Субота, 28 травня 2005, 17:40
Депутати "Народного Союзу Наша Україна", обрані в Києві, заперечують заслуги київського міського голови Олександра Омельченка під час помаранчевої революції.

Про це говориться у відкритому листі до президента Віктора Ющенка, підписаному Юрієм Оробцем, Володимиром Бондаренком, Борисом Беспалим та Валерієм Лебедівським.

За твердженням депутатів, члени "Сили народу" та рядові кияни здивовані повідомленнями про особисті заслуги в революції Омельченка, який нібито з самого початку підтримав Ющенка в боротьбі з режимом. "Це - неправда", - говориться в листі.

"Київська міська державна адміністрація сім разів зверталась до суду, добиваючись заборони в Києві Ваших виступів та встановлення трибуни", - йдеться в зверненні до Ющенка.

"До речі, за весь період подій в Києві Омельченко жодного разу так і не вийшов на революційну площу. Натомість він активно нав’язував суспільству думку про необхідність збереження режиму Кучми, як єдиної гарантії стабільності в Україні", - відзначають депутати.

У зверненні говориться, що Київрада за десять днів до першого туру виборів виділила по гектару землі в Пущі Водиці членам Центральної виборчої комісії.

"В цей же період серед 17 високих посадовців (Леонід Кравчук, Микола Азаров, Сергій Ківалов та інші) Омельченко отримав через ДУС дев’ятикімнатний особняк площею 401,9 кв.м. в Кончі Заспі", - заявляють депутати.

"Неправда і те, що якраз Омельченко організував сесійне засідання, яке засудило дії Ківалівського ЦВК. Навпаки! Омельченко цілу добу "викручував руки" підлеглим депутатам, добиваючись, щоб вони зняли свої підписи під текстом на Вашу підтримку. З 46 депутатів, які підписались, 12 зняли свої підписи", - йдеться у зверненні до Ющенка.

"Неправда і те, що Омельченко відкрив двері мерії для революціонерів. Як Український дім, Жовтневий палац чи Укрпрофрада Київська міська Рада була зайнята людьми самостійно або за командою Ваших штабів", - переконують президента депутати.

Депутати звинувачують Омельченка в тому, що при визначенні посад голів райдержадміністрацій "з балотування були одночасно зняті біля 840 кандидатів від Блоку Ющенка", а залишились кандидати зі складу діючих районних рад, які "були сформовані на минулих виборах під диктовку влади, в основному з представників "Єдності".

"Для виправлення негативного розвитку політичних подій у місті Києві пропонуємо Вам змінити кадровий склад голів районних державних адміністрацій та окремих заступників голови міської держадміністрації", - пропонують депутат

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування