Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Лукашенко видав одного українця

Четвер, 5 травня 2005, 20:45
У четвер один з п'яти громадян України, засуджених у Бєларусі до різних строків ув'язнення після мітингу біля адміністрації президента Бєларусі, відбув 9 днів.

Про це повідомляють "Українські Новини" з посиланням на прес-службу Міністерства закордонних справ України.

Цю інформацію підтвердила організація "Національний альянс", за повідомленням якої ім'я звільненого Олексій Панасюк.

За інформацією МЗС Панасюк у четвер, 5 травня, був звільнений з-під арешту й на автомобілі посольства України в Бєларусі в супроводі українського консула відбув до білорусько-українського кордону.

МЗС звернувся до державної прикордонної служби України й Державної митної служби України із проханням надати максимальне сприяння в проходженні Панасюком всіх формальностей при перетині кордону.

Посольство в Бєларусі також продовжує докладати зусиль для звільнення 4-х інших українців й їхнього повернення в Україну, сказано в повідомленні.

Як повідомлялося раніше, 27 квітня Мінський міський суд засудив 3 українців, затриманих 26 квітня під час мітингу біля адміністрації президента Бєларусі, до 10 діб адміністративного арешту, одного - до 9 діб й ще одного - до 15 діб арешту.

Пізніше Україна просила Мінський міськсуд звільнити українців й, одержавши відмову, оскаржила у Верховному суді Бєларусі це рішення.

26 квітня міліція Бєларусі затримала 5 українців - представників громадської молодіжної організації "Національний альянс" - на демонстрації в адміністрації президента Бєларусі в Мінську 26 квітня.

Разом із громадянами України були затримані також громадяни Бєларусі й Росії.
29 квітня Бєларусь достроково звільнила від адміністративної відповідальності громадян Росії.

Читайте також:

УКРАЇНЦІВ У МІНСЬКУ ЗАЛИШИЛИ ПІД АРЕШТОМ

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування