Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Поки "Приват" чекає на Семенюк, Пінчук шукає допомоги у Зварича

П'ятниця, 6 травня 2005, 18:11
Реєстрація акціонерів на скликаних на 5 травня в Орджонікідзе зборах акціонерів ВАТ "Нікопольський завод феросплавів" буде продовжуватися поки держава не скористається своїм правом і не зареєструється як акціонер, який володіє 50% акцій.

Про це заявив перший заступник голови правління "Приватбанку" Тимур Новиков на прес-конференції в Києві в п'ятницю.

"Хочемо звернутися до ФДМ із проханням зареєструватися й голосувати відповідно до того завдання, яке Фонд сам і підготував", - сказав він.

За його словами, поки для участі в зборах зареєструвалися міноритарні акціонери, які володіють 26% акцій НЗФ. Новиков підкреслив, що, за його інформацією, ФДМ залишиться власником 50% акцій НЗФ.

У той же час виконавча служба Нікопольського міськрайонного управління юстиції відмовилася у відведений дводенний термін відкрити виконавче провадження для виконання ухвали Сакського міськрайсуду про заборону незаконних дій щодо проведення зборів акціонерів ВАТ "Нікопольський завод феросплавів" в Орджонікідзе 5 травня.

У зв'язку із цим група народних депутатів, які представляють інтереси конкурента "Привату", нинішнього власника НЗФ Віктора Пінчука, звернулася до міністра юстиції Зварича із проханням виправити ситуацію.

"Факти невідкриття виконавчого провадження в терміни, передбачені законом, свідчать про грубе порушення норм Конституції України й вимагають вашого негайного втручання з метою недопущення порушення чинного законодавства й прискорення виконавчого провадження", - сказано в листі народних депутатів Віктора Пінчука, Віктора Драчевського, Миколи Нощенка, Лариси Полякової і Геннадія Станецького.

Депутати стверджують, що Сакський міськрайсуд своїми ухвалами заборонив проводити збори акціонерів заводу в Орджонікідзе й ці виконавчі документи були подані 4 травня у відділ Державної виконавчої служби Нікопольського міськрайонного управління юстиції для відкриття виконавчого провадження.

Як сказано в листі, відмова відкрити справу в усній формі була пояснена наявністю прямої вказівки керівників Дніпропетровського обласного управління юстиції й відділу примусового виконання рішень зазначеного управління.

"При цьому, зі слів акціонера, ці посадові особи посилаються на усний наказ вашого заступника, не називаючи його прізвища", - відзначили депутати.

Як повідомлялося, наприкінці травня 2003 року ФДМ продав на конкурсі 25% акцій НЗФ ПФК "Придніпров'я", що запропонувало за пакет 205 млн. грн.

У серпні ФДМ залучив "Міжнародну консалтингову компанію - Оцінка" (Київ), обрану на конкурсі, для оцінки вартості останнього держпакета в розмірі 25%+1 акція. У результаті, другий пакет акцій був проданий за 205,5 млн. грн.

Результати конкурсу призвели до конфлікту між групою "Приват", яка контролює Орджонікідзевський і Марганецький ГЗК, а також Запорізький і Стахановський завод феросплавів, і групою "Інтерпайп", яка одержала контроль над НЗФ.

Конфлікт загострився у зв'язку із призначеними на 5 травня двох зборів акціонерів ВАТ "НЗФ" за двома різними реєстрами - у Нікополі, ініційованому підприємством і "Інтерпайпом", і в Орджонікідзе, ініційованому групою "Приват".

Інтерфакс-Україна

Читайте також:

Пінчук після розмови з Тимошенко зрозумів, що їй треба ще порадитися

Пінчук проситься до Тимошенко, "Приват" просить Семенюк дати телефонну команду

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування