Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Міліцію через Шуфрича позбавили премії

Понеділок, 13 червня 2005, 10:27
Міністерство внутрішніх справ позбавило премій й оголосило суворі догани міліціонерам, причетним до інциденту з депутатами Верховної Ради від фракції Соціал-демократичної партії (об'єднаної) Нестором Шуфричем і Тамарою Прошкуратовою в Ужгороді 21 травня.

Про це повідомив Луценко в інтерв'ю телеканалу "НТН" у неділю.

Луценко уточнив, що командир спецпідрозділу, який переводив колишнього голову держадміністрації Закарпатської області Івана Різака з лікарні в слідчий ізолятор, і начальник Ужгородської міської міліції одержали суворі догани, а рядові міліціонери спецпідрозділу були позбавлені премій.

Як повідомлялося, тимчасова слідча комісія Ради з питань перевірки дотримання конституційних прав і свобод людини й громадянина обвинуватила правоохоронні органи в застосуванні сили до депутатів Шуфрича, Прошкуратової і Воюша в Ужгороді 21 травня.

21 травня міліція перевела колишнього голову держадміністрації Закарпатської області Івана Різака із Закарпатського кардіологічного центру в Ужгороді в слідчий ізолятор у цьому ж місті.

СДПУ(о) заявила, що працівники правоохоронних органів незаконно застосували силу до Шуфрича, Воюша й Прошкуратової, які перебували в лікарняній палаті Різака.

Прокуратура порушила кримінальну справу за цим фактом.

Різак проходить фігурантом у справі про доведення до самогубства колишнього ректора Ужгородського національного університету Володимира Сливки і в справі, порушеній прокуратурою 15 травня за частиною 3 статті 365 (перевищення влади й зловживання службовим становищем, що призвело до тяжких наслідків).

Українські новини

Читайте також:

Наручники, Прошкуратова і друга черепно-мозкова травма Шуфрича за останні п'ять місяців

Слухання по побиттю депутатів СДПУ(о) в Ужгороді


"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування