Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Тимошенко - про "фенікс Януковича" та російський фактор у виборах-2006

Вівторок, 14 червня 2005, 11:08
Прем'єр-міністр Юлія Тимошенко оптимістично налаштована на парламентські вибори 2006 року.

Про це вона заявила в опублікованому у вівторок інтерв'ю французькій газеті "Ле Фігаро".

"Ці вибори покажуть, чи підвищився наш (української влади) кредит довіри. Я дуже оптимістична", - сказала Тимошенко.

Вона також наголосила, що в Україні зараз неможливе відродження "фенікса Віктора Януковича" з точки зору спроби російських властей допомогти виграти вибори-2006 лояльно налаштованій до Росії політичній силі.

"Російське керівництво добре розуміє, що команда, яка прийшла до влади в Україні, прийшла надовго", - сказала Тимошенко.

Разом з тим український прем'єр відзначила, що сьогодні нова українська влада намагається будувати відносини з Росією на фундаментальних принципах взаємовигідного партнерства. Вона відзначила, що до останнього часу Україна не могла досягти справжнього політичного і економічного суверенітету через політиків, які "поводилися як васали". "Це було болісно як для України, так і для Росії", - сказала Тимошенко.

Прем'єр вважає, що будівництво Україною нафто- і газопроводів в обхід Росії лише сприятиме розвиткові конкуренції на паливному ринку.

"Не потрібно бачити в проектах будівництва нових транзитних шляхів енергоресурсів до України і Європи ту чи іншу опозицію. Конкуренція на ринку буде корисна всім, у тому числі й "Газпрому", - сказала український прем'єр.

Тимошенко відзначила, що будівництво нових транспортних шляхів до Європи для енергоресурсів є необхідністю. Зокрема, за її словами, може йтися про будівництво нових газопроводів з Туркменістану і Ірану.

У середині травня Тимошенко під час зустрічі з представниками компанії "Газ де Франс" заявила про намір збудувати газопровід з Туркменістану або Ірану через Україну до Європи.

У вівторок в рамках візиту українського прем'єра до Парижа планується підписання меморандуму між Міністерством палива та енергетики України і групою "Газ де Франс" про співпрацю в газовій сфері, а також дві угоди між "Нафтогазом України" і "Газ де Франс" про розвиток технічної співпраці і про взаємну охорону конфіденційної інформації.

УНІАН


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування