Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Васильєв теж обіцяє щось сказати про отруєння Ющенка

Вівторок, 14 червня 2005, 11:45
Колишній генпрокурор Геннадій Васильєв вважає, що справа Гонгадзе не розкрита і вона розсиплеться в суді.

Про це він сказав в інтерв'ю "Фактам".

"Добре знаючи матеріали справи, я вважаю, що цей злочин не розкритий. Те, про що сьогодні розповідають нам представники слідства, не вписується в об'єктивні обставини справи. Не все так просто в цьому, без сумніву, замовленому злочині, як хочуть показати Піскун, його заступники і з їхньої подачі президент Ющенко", - відзначив Васильєв.

"Якщо убивці встановлені, що заважає розглянути справу в суді? Хоча б на рівні виконавців. Процесуальне законодавство передбачає можливість поділу кримінальних справ, можливість виділення справи щодо конкретних осіб в окреме провадження. Я переконаний, що її не направляють у суд тільки по одній причині - розуміючи, що вона розсиплеться, як картковий будиночок", - відзначив він.

Що стосується смерті екс-міністра внутрішніх справ Юрія Кравченка, то Васильєв відзначив, що в нього "немає ні найменших сумнівів у тому, що кримінальну справу по загибелі Кравченка порушено обґрунтовано". "Це кримінал чистої води", - відзначив він.

Екс-генпрокурор також відзначив, що самогубство шляхом проведення експерименту "визначити надзвичайно складно". Як відомо, генпрокуратура заявила на основі експертиз, що Кравченко застрелився сам.

Васильєв також упевнений, що отруєння Ющенка не було.

"Я був в Австрії разом з українськими медичними працівниками, розмовляв там із представниками правоохоронних органів. На жаль, ні наші, ні австрійські фахівці не знайшли підтвердження тому, що проти Віктора Андрійовича було вчинено злочин, пов'язаний з отруєнням", - заявив Висильєв.

За його словами, "ні токсикологи, ні інші фахівці, що проводили дослідження з цього приводу, не знайшли слідів отруєння".

"Хоча всім зрозуміло: щось з ним все-таки відбулося. А от що саме - треба правоохоронцям з'ясувати", - відзначив екс-генпрокурор.

"Чому так ретельно приховувався факт втручання американських фахівців на тій стадії, коли Віктора Андрійовича лікували у Відні? До останнього часу про це не було жодної інформації, у медичних документах це також не відображене. Чи не здається це дивним? Думаю, саме ця версія заслуговує на особливу увагу. І найближчим часом я зроблю з цього приводу офіційну заяву", - пообіцяв Васильєв.

Читайте також:

Сацюк лікується в лікарні й обіцяє оприлюднити своє розслідування отруєння Ющенка


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...