Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Генерала Кравченка виправдали

Середа, 15 червня 2005, 13:51
Генеральна прокуратура закрила кримінальну справу за обвинуваченням першого заступника начальника головного управління розвідки СБУ генерал-майора Валерія Кравченка, який обвинувачувався в розголошенні державної таємниці.

Про це сам Кравченко повідомив у бесіді з журналістами в середу в Києві.

У документі, що продемонстрував Кравченко журналістам, відзначалося, що справа закрита у зв'язку з відсутністю в його діях складу злочину.

Відповідаючи на питання про те, чи поновлений він на службі, Кравченко сказав, що глава СБУ Олександр Турчинов скасував наказ колишнього керівника СБУ Ігоря Смєшка від 4 червня минулого року про звільнення з СБУ. Він пояснив, що поновлений на службі, зараз знаходиться в резерві й очікує безпосереднього поновлення на посаді.

Кравченко розцінює своє поновлення як "захист честі й гідності". Він додав, що як тільки буде поновлений на посаді, можливо, і не буде працювати, але головне для нього - це довести усім, що "був правим і звільненим з органів СБУ несправедливо".

Колишній радник посольства України в Німеччині Кравченко, який заявив, що має матеріали про політичне стеження за українською опозицією, санкціоновані владою за кордоном, передав через нардепа Миколу Томенка низку матеріалів в Україну.

Він обвинувачувався Генпрокуратурою в розголошенні конфіденційної інформації. Стосовно Кравченка були порушені додаткові кримінальні справи по ст. 402 ч.1 (непокора), ст.407 ч. 3 (самовільне залишення місця відбування служби).

Як встановило слідство, будучи військовослужбовцем СБУ, 16 лютого 2004 року Кравченко не виконав наказ керівництва СБУ про повернення з відрядження на територію України і самовільно залишив місце служби, без поважних причин ухилявся від виконання службових обов'язків.

Кравченко був затриманий 7 жовтня минулого року при перетині польсько-українського кордону і два місяці утримувався під вартою в Лук'янівському СІЗО. 8 грудня військовий суд Київського гарнізону змінив запобіжний захід Кравченку на підписку про невиїзд. 10 лютого 2005 року Головне управління військових прокуратур Генпрокуратури України поновило слідство у справі Кравченка.

Інтерфакс-Україна


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування