Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Німеччині думають, що Ющенко такий як Кучма

Понеділок, 20 червня 2005, 21:22
Німецька газета "Die Tageszeitung" стверджує, що в Україні після зміни влади нічого не змінилося.

"В Україні відбувається те ж саме, що й при Кучмі", - говориться в статті за понеділок, повідомляють "Новини-Україна".

"Президент України проводить активну зовнішню політику, однак на ній лежить відбиток бажань, а не можливостей. Ставлення до Європейського союзу принципово не змінилося", - пише видання.

"У внутрішньополітичному плані успіхів ще менше. Уряд складається з людей різних політичних переконань, у число яких входять старі й нові олігархи" - відзначає газета.

Видання повідомляє, що "під час бензинової кризи Ющенко звинуватив прем'єр-міністра в претензіях на президентське крісло, що було рівноцінно пропозиції піти у відставку".

"Тимошенко хоче боротися з олігархами, однак у випадку свого розставання з Ющенком здатна піти на союз із ними. Вона звинувачує Порошенка в інтригах проти неї, а глава Ради національної безпеки охоче б зайняв пост Тимошенко", - говориться в статті.

"Швидкий вступ України у СОТ був єдиною реалістичною метою, однак вона стало жертвою внутрішніх розбіжностей і відсутності консенсусу. Київ не пішов далі заяв про наміри в справі реформування судової системи", - відзначає видання.

"Таким чином, проблеми в Україні залишаються з 1991 року ті самі: непрофесіоналізм, брак погодженості й компетентності. Відсутність реформ у судовій системі, реприватизація йдуть врозріз із передвиборними обіцянками Ющенка", - говориться в статті.

"Крім цього, у зв'язку з незрозумілою правовою ситуацією існує проблема з розслідуванням убивства журналіста Георгія Гонгадзе" - відзначає видання.

Найбільшим недоліком в Україні, на думку "Die Tageszeitung", є відсутність демократичної парламентської опозиції.

Те, що парламентські вибори майбутньої весни погіршать положення уряду, у газети не викликає сумнівів.

Саме тому, на її думку, західні держави не повинні зваблюватися культом Ющенка й ставати жертвами зайвих очікувань. Замість цього Захід повинен був би сприяти формуванню нової політичної опозиції, чинити тиск, а також допомогу в справі реформування судової системи.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування