Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Суд не відпустив обвинувачуваних в убивстві Гонгадзе

Вівторок, 21 червня 2005, 11:39
Апеляційний суд Києва до 14 вересня 2005 року продовжив термін утримання під вартою обвинувачуваним в убивстві журналіста Георгія Гонгадзе Миколі Протасову й Валерію Костенку.

Таку постанову виніс у вівторок суддя апеляційного суду Станіслав Кравченко, повідомляє Інтерфакс-Україна.

На засіданні прокурор Ілля Довгань заявив, що досудове слідство у кримінальній справі у зв'язку з убивством Гонгадзе продовжено до 14 вересня, відповідно до подання Генпрокуратури, яка наполягала на продовженні терміну утримання під вартою обвинувачуваним, заявляючи про відсутність підстав для зміни запобіжного заходу на більше м'який.

У свою чергу адвокат Костенка Юрій Григоренко наполягав на зміні запобіжного заходу, оскільки його підзахисний, за словами адвоката, не заважав проведенню розслідування, має постійне місце проживання, а також раніше не був засуджений.

Адвокат Протасова Леонід Уланов наполягав на зміні запобіжного заходу своєму підзахисному у зв'язку з його станом здоров'я.

Разом з тим прокурор сказав, що медичний огляд і медична допомога надаються Протасову повною мірою в слідчому ізоляторі, де він зараз перебуває.

Раніше генпрокурор Святослав Піскун заявляв журналістам про те, що до кінця липня кримінальну справу за фактом вбивства Гонгадзе буде передано до суду. Разом з тим, ГПУ продовжила термін розслідування цієї справи до 14 вересня.

Коментуючи розбіжність строку закінчення розслідування кримінальної справи про вбивство Гонгазде із заявою Піскуна про передачу справи в суд у липні 2005 року, керівник прес-служби Генпрокуратури Олексій Бебель сказав: "Строк закінчення слідства не обов'язково має збігатися з датою передачі справи до суду".

Він пояснив, що термін слідства встановлюється "із запасом", і справа може бути передана до суду раніше, ніж завершиться слідство.

Читайте також:

Піскун не може більше тягти із справою Гонгадзе


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...