Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Зварич отримав попередження за вульгарну пропозицію з підписом Тимошенко

Четвер, 23 червня 2005, 14:01
Мирослава Гонгадзе обіцяє взяти участь у процесі над виконавцями вбивства Георгія Гонгадзе після передачі справи до суду наприкінці липня, як заявляв генпрокурор Піскун.

"Я готуюся до цього суду і братиму в ньому участь настільки, наскільки дозволятиме мій робочий графік і, звичайно, ресурси", - сказала Мирослава в інтерв’ю "Львівській газеті".

"Літати через океан – справа недешева. Також працюватимуть мій представник та адвокат", - сказала Мирослава.

Вона повідомила, що Генпрокуратура не контактувала з нею у справі проведення експертизи тіла Георгія.

"Я зустрічалася з представниками державного департаменту США відразу після повернення з Києва. На моє прохання ФБР висловило готовність допомогти з проведенням експертизи. Я скерувала клопотання до Генеральної прокуратури. Чекаю...".

Стосовно Миколи Мельниченка Мирослава сказала, що на офіційне запрошення Ради Європи він перебуває у Страсбурзі, де працює з правовим комітетом, який аналізує перебіг слідства у справі Гонґадзе.

За її словами, Мельниченку немає необхідності зустрічатися з генпрокурором Піскуном, а він має працювати зі слідчою групою Генпрокуратури.

Мирослава Гонгадзе, крім того, сказала, що відмовилася від переговорів з урядом України про зняття претензій у рамках справи в Європейському суді з прав людини.

"Після абсолютно вульгарної пропозиції українського уряду заткнути мені рот 100 тисячами євро я скерувала до суду відмову від будь-яких переговорів стосовно цього", - зазначила вона.

Мирослава Гонгадзе також сказала, що Євросуд направив Міністерству юстиції України попередження про порушення ним процедур Європейського суду.

"Моя вимога до українського уряду була повністю визнати провину та зобов’язатися покарати виконавців і замовників злочину", - нагадала вона.

"Міністерство юстиції, яке представляє в суді уряд України, не погодилося з такими вимогами, натомість вони запропонували взяти 100 тисяч і забути всі претензії. Тепер залишається чекати на рішення (Європейського) суду", - сказала Мирослава.

Крім того, Мирослава сказала, що багато людей сумніваються, що генерал Пукач доживе до суду у справі Гонгадзе в Україні.

Вона також зазначила, що "крім Пукача, є ще Литвин, який підказував Кучмі використати проти Гонґадзе Кравченка".

"Чому нічого не чути про його допити? І Деркач, який організовував стеження за Гією, де його покази? А людина на прізвище Бернак, колишній працівник ОБОЗу, саме він приходив до Сергія Шолоха та наводив довідки про Георгія? У цій справі ще багато темних плям, а прокуратура намагається звести все до Пукача", - сказала вона.

"Українська правда"

Читайте також:

Піскун не може більше зволікати зі справою Гонгадзе

Тимошенко виплатить Мирославі Гонгадзе 100 тисяч євро?


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування