Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Луценко хоче продовження революції, бо зараз "наступили будні"

Четвер, 23 червня 2005, 21:43
У четвер у Києві пройшла презентація фотоальбому - хроніки подій "помаранчевої революції" "Ми йдемо!"

На презентації були присутні віце-прем'єр з питань адміністративно-територіальної реформи Роман Безсмертний, міністр внутрішніх справ Юрій Луценко, радник президента Олександр Медведєв, Володимир Філенко, заступник глави Державної податкової адміністрації Микола Катеринчук.

Присутні поділялися враженнями про минулу революцію, згадували цікаві історії того періоду.

Глава МВС Луценко підкреслив, що це була "революція не вождів, а революція людей, ця революція була кульмінаційною крапкою, останньою краплею".

"Революція відбулася мирно, весело і переможно завдяки усім, хто був на Майдані", - сказав він,

Луценко додав, що "революція починається з барикад Майдану, продовжується в кабінетах вищих посадових осіб, але закінчується тільки тоді, коли кожний, хто вважає себе політичною елітою, підтримує загальний курс і реалізує його свідомо, а не думаючи про себе в революції або про себе у владі. Я впевнений, що революція не закінчилася".

За словами Луценка, під час Майдану "Україна жила", сьогодні ж "наступили будні".

"Сьогодні значна частина українського народу масового розчарована, тому що все відбулося не так, як сподівалися. Надії Майдану були занадто завищені, щоб вони були реалізовані в найкоротші терміни", - підкреслив він, додавши, що багато хто сподівалися, що буквально в перші місяці всі бандити будуть сидіти у тюрмах, а вийшло, що на них спочатку повинні бути заведені кримінальні справи".

"Так вийшло, що ми тотально змінили еліту, яку висунув народ і призначив президент Ющенко, але практично повністю залишилася місцева бізнесова, адміністративна, кримінальна, яка завгодно еліта, тому проблемою 2005 року, проблемою виборів 2006 року повинне бути зміна оточення, у якому діють обрані нами люди", - підкреслив Луценко.

"Майдан можна назвати революцією, а не просто зміною президента, тому що ми проголосували політичну реформу. Я знаю, що це непопулярна тема для багатьох, проте, це єдиний механізм тотально змінити місцеву еліту, замінити їх тими, кого хотів Майдан. У нас є цей інструмент", - сказав Луценко.

Видання "Ми йдемо!" являє собою документальний звіт про події "помаранчевої революції" у статтях і фотографіях. Назву книги, виданої англійською і українською мовах, дала акція "Ми йдемо", яку студенти і викладачі Києво-Могилянської академії оголосили в 25 листопада минулого року.

Книга вийшла у видавництві КМА за сприяння міжнародного фонду "Відродження".

Кошти від продажу книги будуть спрямовані на облаштування нового корпусу КМА і бакалаврської бібліотеки, яку університет планує відкрити в жовтні 2005 року до 390-річчя КМА.


"Інтерфакс-Україна"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування