Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Туркменбаші даватиме газ 25 років, але без ціни

П'ятниця, 24 червня 2005, 20:18
Україна і Туркменія планують на початку вересня 2005 року підписати 25-річну угоду про постачання туркменського природного газу в Україну.

Про це повідомив голова правління Національної акціонерної компанії "Нафтогаз України" Олексій Івченко в п'ятницю по прибуттю в Київ після проведення переговорів із президентом Туркменії Сапармурадом Ніязовим.

"Важливе питання, про яке ми домовилися з президентом Ніязовим... Ми готуємо довгострокову угоду про постачання туркменського газу в Україну на 25 років", - сказав він.

Івченко повідомив, що передав Ніязову офіційне запрошення президента Віктора Ющенка в першій декаді вересня відвідати Україну, додавши, що Ніязов запрошення прийняв.

Глава "Нафтогазу України" відзначив, що угоду планується підписати в ході візиту Ніязова в Київ.

Івченко також повідомив, що президент Туркменії нагадав про існування довгострокової угоди з Росією про постачання природного газу. Однак відзначив, що дана угода не визначає ні цін, ні взаємних зобов'язань між Росією і Туркменією.

"Він (Ніязов) сказав, що не упевнений в тому, як цей контракт буде працювати, і після цього додав, що підпише контракт із нами на 25 років", - сказав Івченко.

Інтерфакс-Україна

Івченко домовився про газ з Туркменбаші, а Росія підніме ціни

Туркменбаші звинуватив Україну, що вона його "красиво дурить"

Ющенко непомітно поздоровив диктатора з довічним президентством


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування