Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Симоненко не допустить "бананового бунту" і воюватиме на трьох фронтах

Субота, 25 червня 2005, 13:04
Голова Комуністичної партії Петро Симоненко звинувачує нинішню владу у змові по недопущенню обрання представників КПУ до Верховної ради та місцевих рад.

Про це він заявив під час 39 з’їзду КПУ, що проходить у суботу в Києві.

За словами Симоненка, виступ Ющенка в Польщі засвідчив бажання комуністів до Ради.

"Наша Україна, БЮТ та СПУ уклали таємну домовленість про недопущення наших представників до рад всіх рівнів, але наша боротьба буде безкомпромісною", пообіцяв лідер комуністів.

Він назвав позицію КПУ піти на президент вибори 2004 року самостійно правильною, а щодо наступних парламент виборів зазначив, що його партія боротиметься "на трьох фронтах".

Ідеологічними ворогами партії Симоненко назвав "американізованих націоналістів", "праву опозицію" (Партія регіонів, Трудова Україна та ПППУ) та псевдосоціалістів (ПСПУ та СПУ).

"Сьогодні олігархи виплачують контрибуцію переможцям, але пройде час, вони помиряться, і, як піранії, накинуться на свою жертву – простих трударів. І відбудеться це незабаром, під час парламентської кампанії", сказав він.

Симоненко також поставив партії завдання "розкриття колабораціоністської позиції ПСПУ Вітренко і СПУ Мороза".

"Сьогодні представники СПУ знехтували інтересами своїх виборців. В питаннях ідеології вони схиляються до прихованої есдеківщини та співпраці з шовіністсько-антисемістськими організаціями на кшталт рогозінської "Родіни", сказав він.

"Фракція СПУ в парламенті стала на шлях організації інтересів потужного капіталу, прийнявши до свого складу родичів Кучми та членів клану Лазаренка", додав Симоненко.

Він також розкритикував нову владу за її економічну політику і спробу проводити адміністративну реформу, а також "засилля капіталу у владі".

"КПУ не може не бути в опозиції до такого режиму", заявив Симоненко.

"Проголосувавши минулого року за реформу і вибори на пропорційній основі, ющенківці намагаються зірвати вибори і пропорційну основу", зазначив він .

Щодо помаранчевої революції він сказав, що "під прикриттям бананового бунту мільйонерів проти мільярдерів сталася чергова ротація владних команд".

Він закликав своїх однопартійців мобілізуватися до наступних виборів, активно працювати на місцях, але не назвав той відсоток, за який має змагатися партія на виборах, зазначивши лише, що представництво її в парламенті має бути максимальним.


"Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування