Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Речі Щербаня підуть з молотка

Субота, 25 червня 2005, 14:13
У Києві відкрилася виставка речей, конфіскованих під час обшуків у колишнього голови Сумської облдержадміністрації Володимира Щербаня.

Вона проходить у суботу в Будинку культури і мистецтв Міністерства внутрішніх справ України.

Як відзначив на відкритті виставки міністр внутрішніх справ Юрій Луценко, експозиція є "яскравим прикладом" корумпованості старої влади.

На виставці конфіскованих речей представлені картини і стародавні ікони, холодна зброя, вогнепальна зброя і боєприпаси, що були вилучені під час обшуків у квартирах у Києві й у Сумах у Щербаня.

За словами Луценка, Генеральна прокуратура погодилася на показ цих речей. Він підкреслив, що серед картин, представлених на виставці, є і крадені з музею.

На картинах, представлених на виставці, зазначені ціни - від 1 тис. грн. і вище, однак, за словами міністра, їхня реальна вартість "у 5, а то й у 10 разів більше".

"Міліція не займається боротьбою з політиками, міліція займається боротьбою з тими, хто розкрадав державу і грабував людей", - відзначив Луценко, додавши при цьому, що заробітна плата губернаторів, що складає близько 1-2 тис. грн., не відповідає тим цінностям, що були виявлені під час обшуку в Щербаня.

"Це тисячі, але не нашої валюти", - сказав він.

За словами Луценко, усі ці цінності на даний момент мають статус речових доказів, а надалі їхня доля буде різною. "Деякі речі, викрадені з музею, мабуть, будуть повернуті за рішенням суду", - сказав міністр, додавши, що по тим речам, що не мають свого власника, мабуть, суд прийме рішення про аукціон.

Загальна вартість усіх речей, що представлені на виставці, не зазначена, оскільки далеко не усі вилучені під час обшуку речі представлені на цій виставці.

Цінність експонатів визначена експертами по мінімальній вартості, щоб уникнути можливого оскарження стороною обвинувачення в навмисному завищенні вартості предметів або цінностей по політичних і інших мотивах. У випадку реалізації зазначених предметів і цінностей визначена експертами вартість може бути збільшена в 1-5 разів.

На виставці Луценко також заявив, що слідству точно відоме місцезнаходження Щербаня.

Інтерфакс-Україна

Читайте також :

Луценко знайшов Щербаня

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування