Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Тимошенко вийшла на "пік", і їй скоро буде не потрібен Ющенко?

Субота, 25 червня 2005, 15:47
Рейтинг "Народного Союзу “Наша Україна" і Соціалістичної партії, починаючи з лютого, дещо знизився, при цьому значно зріс рейтинг Блоку партій Юлії Тимошенко.

Про це свідчать результати опитування 1799 респондентів у всіх областях України, проведеного соціальною службою "Український барометр" з 25 травня по 5 червня.

За даними опитування, починаючи з лютого 2005 року, рейтинг НСНУ знизився з 37,5% до 20%, і, за прогнозами соціологів, до осені спад рейтингу може мати стрімкіший характер.

Коментуючи результати опитування, керівник "Українського барометру" Віктор Небоженко зазначив, що така не зовсім позитивна динаміка пов'язана з деякою роздратованістю і розчарованою українців, які чекали від приходу нової влади швидких змін на краще.

Крім того, на його думку, на рейтингу НСНУ негативно позначається неузгодженість дій перших осіб держави.

"Населення починають дратувати суперечності трьох фігур і неузгодженість їхніх дій" - заявив Небоженко. При цьому він зазначив, що НСНУ "втрачає" в основному серед своїх "фанатів", так званого "електорального ядра".

Що стосується рейтингу БЮТ, то, як зазначив Небоженко, він "катастрофічно швидко зростає". Зокрема, з лютого рейтинг БЮТ виріс майже на 10% - до 17,3%. На думку соціологів, прем'єр-міністр Тимошенко зараз "вийшла на пік", свого роду граничний показник, утримати який до осені їй "буде дуже тяжко і, швидше за все, не вдасться. Це буде для неї надзавдання".

"Якщо рейтинги ростимуть, то я не знаю, як вона (Тимошенко) далі блокуватиметься з Ющенком", - зазначив керівник Центру прикладних політичних досліджень “Пента” Володимир Фесенко.

Він вважає, що БЮТ і НСНУ від створення блоку, безумовно, виграють. "Блок надбавку дає (кількість прихильників), він концентрує всіх прихильників, навіть нестійких, тих хто розчарувалися в помаранчевій революції" - вважає Фесенко.

Небоженко також повідомив, що поступово падають і позиції соціалістів (починаючи з квітня, впали на 2,8% - до 4%). Падіння рейтингу СПУ, на думку соціологів, пов'язане з "нестійкістю позиції, яку зайняв Мороз".

За словами представника Центру соціальних досліджень "Софія" Андрія Єрмолаєва, до кінця літа серйозних змін в рейтингу політичних партій, швидше за все, не відбудеться, і та "шестірка лідерів", яка на сьогодні сформувалася (НСНУ, Партія регіонів, БЮТ, Комуністична партія України, Народна партія, СПУ), залишиться без змін.

Соціологи також зазначили, що в цілому рівень поваги українців до лідерів основних політичних сил - "до Віктора Ющенка, Тимошенко, Володимира Литвина і навіть Віктора Януковича" - залишається досить високим.


УНІАН

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування