Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Мороз заблокує реформу Безсмертного

Понеділок, 27 червня 2005, 18:14
Лідер Соціалістичної партії Олександр Мороз прогнозує, що Верховна Рада не прийме адміністративно-територіальну реформу.

Про це Мороз заявив журналістам у Вінниці в понеділок, повідомляють "Українські новини".

"Я буду все робити, щоб вона (адміністративно-територіальна реформа) була заблокована в парламенті і вважаю, що в мене найдеться однодумців більше 300 депутатів", - сказав він.

За словами Мороза, Кабмін повинен займатися не адміністративно-територіальною реформою, а питаннями податкової системи й бюджету, щоб місцеві представницькі органи влади мали можливість надавати послуги громадянам, які вони можуть і зобов'язані за законом здійснювати.

"Це в першу чергу фінансове забезпечення сільських, селищних, районних й обласних рад, і в цьому розумінні адміністративно-територіальна реформа, яка задумана й пропагується Романом Безсмертним, несвоєчасна", - сказав він.

Разом з тим, Безсмертний заявив, що 30 червня на окремому засіданні Кабміну планується розглянути комплекс законопроектів, які є фундаментом для проведення реформи.

Про це він сказав на зустрічі з президентом Конгресу місцевих і регіональних рад Ради Європи Джованні ді Стазі в понеділок у Києві, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Весь цей комплекс (документів) повинен бути розглянутий 30 червня на окремому засіданні Кабінету міністрів, після чого цей пакет документів буде переданий у національну комісію при президенті України", - повідомив він.

Безсмертний відзначив також, що направить усі законодавчі документи у відповідний комітет Ради Європи, щоб "на них могли подивитися відстороненим поглядом".

У свою чергу Стазі назвав реформу, що пропонує віце-прем'єр, "революцією в рамках революції" і відзначив готовність співробітництва в питаннях місцевої і регіональної влади.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування