Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Кравчук розповів росіянам, що Ющенко не хоче в Європу

Вівторок, 28 червня 2005, 20:07
Перший президент України, член СДПУ(о) Леонід Кравчук стверджує, що діюча влада порушує Конституцію й застосовує політичні репресії.

Таку думку він висловив у вівторок в ефірі телеканала "Росія", передає "Інтерфакс-Україна".

"Сьогодні в Україні дуже складна політична обстановка, і дійсно є факти, причому дуже масові, політичних переслідувань, можна говорити про політичний терор", - сказав Кравчук.

Він відзначив, що друковані свідчення своїм обвинуваченням він зібрав у єдиному бюлетені.

За словами Кравчука, підготовлений бюлетень розрахований "на світову громадськість" і вже розісланий в іноземні посольства, правозахисні організації й інші громадські структури.

Зокрема , Кравчук повідомив про відомі йому фактах звільнення редакторів районних газет під тиском влади. Крім того, за його словами, триває масове звільнення чиновників від займаних посад.

При цьому він негативно відгукнувся про заяви української влади в прихильності європейським демократичним цінностям, назвавши їх "дуже грубою риторикою".

"Це євроінтеграційна балаканина, що не має нічого спільного з реальним наміром України вступити в європейські організації", - пояснив Кравчук.

Він також розкритикував зовнішню політику, яка проводиться нинішнім українським урядом. За його оцінкою, такою політикою "влада компрометує й принижує державу".

Як один з прикладів невдалої зовнішньої політики Києва Кравчук назвав погіршення відносин з Росією.

***

У той же час, активісти СДПУ(о) провели у вівторок у різних областях України мітинги проти порушення Конституції.

Як повідомляє прес-служба партії, більше тисячі чоловік взяли участь в акції в Дніпропетровську. Там, говориться в прес-релізі, міська влада заборонила активістам СДПУ(о) проведення мітингу.

На мітингу в Сімферополі виступили народні депутати Нестор Шуфрич й Юхим Фікс. Колони автомашин, прикрашених прапорами й гаслами СДПУ(о), проїхали по центральних вулицях Луцька й Севастополя.

У Донецьку до мітингуючих вийшов заступник голови Донецької облдержадміністрації Юрій Гримчак.

Подібні акції пройшли в Миколаєві, Хмельницькому, Харкові, Луганську, Чернівцях, Керчі, Феодосії, Євпаторії, Ялті.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування