Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Івченко пригрозив "Газпрому" у відповідь на одностороннє рішення

Вівторок, 28 червня 2005, 20:40
Україна пропонує російській стороні зарахувати 7,8 млрд кубометрів газу в рахунок експорту російського газу через територію України в Європу.

Так прокоментував в ефірі телекомпанії НТВ глава "Нафтогаз України" Олексій Івченко одностороннє рішення російського "Газпрому" зарахувати газ, що начебто зник з підземних сховищ України, у рахунок оплати транзиту російського газу через територію України.

"Олексій Борисович (Міллер, глава "Газпрому" - УП) запропонував цей газ зарахувати в рахунок транзиту російського газу через територію України в Європу", - сказав Івченко.

"Ми, зі свого боку, зробили зустрічну пропозицію, що якщо російська сторона пропонує це зарахування, то ми автоматично пропонуємо зарахувати цей газ у рахунок експорту російського газу через територію України в Європу", - сказав глава "Нафтогазу".

Як відомо, якщо цей газ зарахувати в рахунок експорту, то за його транзит по території України Росія має заплатити.

"Після цього представник України сказав, що, будь ласка, Росія може забрати цей газ. З першого липня ми готові підняти зі сховищ ось цей газ, він нікуди не дівся, він на місці. Росія може взяти його до першого липня, може взяти восени, може взяти взимку - коли хоче. Але російська сторона цього зовсім не хоче, оскільки це невигідно", - повідомляє НТВ.

Читайте також:

Росія в односторонньому порядку вирішила не додати Україні 7,8 мільярдів кубів газу

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування