Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Зварич так і не знайшов 22% прихильників "Пори"

Середа, 29 червня 2005, 18:51
Мін'юст зареєстрував партію "Пора" після того, як до міністерства у квітні втретє надійшли документи з приводу реєстрації партії "Пора".

Про це йдеться в роз’ясненні департаменту легалізації об'єднань громадян у відповідь на запит "Української правди".

Зокрема, Мін'юст отримав заяву про реєстрацію партії від громадян Плотнікова, Сальникова та Чуприни.

"Згідно статутних документів партії установчий з‘їзд відбувся 12 січня 2005року, на якому було прийнято рішення про створення партії та обрано політраду у складі: Плотнікова М.А., Шута С.О., Зеня Я.Б., Цимбалюка В.В., Котенка В.О", - зазначає департамент.

До Мін'юсту також додатково було надано засновниками партії 1568 підписів громадян на підтримку рішення про створення партії "Пора", зібраних у 22 регіонах України.

Відповідно до ч.3 статті 11 закону України "Про політичні партії в Україні" Мін'юстом здійснювалась перевірка достовірності поданих підписів громадян України, зібраних на підтримку рішення про створення партії.

"Територіальними управліннями юстиції разом із представниками партії було перевірено 1568 підписів громадян, із них підтвердили підписи 1223 особи, що становить 78% від загальної кількості підписів, які перевірялися", - зазначає департамент.

"Статут та програма партії відповідали вимогам чинного законодавства. Реєстраційний збір сплачений повністю. За таких обставин, Мін'юст 1 червня 2005 прийняв рішення про реєстрацію політичної партії "Пора", про що видане свідоцтво про реєстрацію партії за №127- п.п.", - говориться в повідомленні.

Раніше Мін'юст двічі відмовляв у реєстрації "Порі", оскільки не міг отримати підтвердження необхідного відсотку підписів на підтримку партії.

Після того, як партія не була зареєстрована до 26 березня, що є останнім днем реєстрації партій, які можуть брати участь у виборах, "Пора" почала акції проти міністра юстиції Зварича.

У середу, 29 червня "Пора" повідомила, що Шевченківський районний суд Києва зобов'язав Мін'юст ухвалити рішення щодо реєстрації політичної партії "Пора", датоване до 24 березня 2005 року, для можливості участі у виборах Верховної Ради в 2006 році.

"Українська правда"

Читайте також:

"Пору" зареєстрували заднім числом, щоб вона пішла на вибори


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...
Реклама: