Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ющенко вражений фашизмом "високих чиновників" у справі Гонгадзе

П'ятниця, 3 червня 2005, 19:18
Президент України Віктор Ющенко відзначає важливість публічності в розслідуванні справи про убивство журналіста Георгія Гонгадзе.

Про це президент сказав у ході зустрічі з керівниками провідних українських засобів масової інформації, що проходить у п'ятницю в Києві.

"Це розслідування коштувало дуже дорого, і морально в тому числі. Я вітаю тих людей, які витримали цей тиск, і скажу відверто: якби не було публічності по цьому питанню, та сторона, що виступає проти розкриття цієї справи, набагато раніше перекрила б хід до інформації, і справа знаходилася б там, де знаходилася раніше", - відзначив він.

Ющенко підкреслив, що якби влада не інформувала про хід розслідування, неможливо було б знайти ні першої могили, ні особистих речей журналіста.

Президент відзначив, що в цій справі вже досягнуто великого прогресу.

"Ми зробили колосальний прогрес у розслідуванні справи Гонгадзе, коли сьогодні вже не висить над вами як колегами і наді мною як президентом питання, хто це зробив. Залишається інше питання: хто замовив, хто організував", - сказав він.

Президент також відзначив, що для нього було "великим шоком", коли він довідався обставини життя Гії Гонгадзе в останні дні.

"Я не міг повірити, що на початку третього тисячоріччя так можна робити – це фашизм, і його робили досить високі чиновники", - сказав Ющенко.

Інтерфакс-Україна


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування