Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

ІСД нарешті здобув польський меткомбінат

Четвер, 30 червня 2005, 22:06
Корпорація "Індустріальний союз Донбасу" (ІСД, Донецьк) підписала в четвер з польською стороною договір купівлі-продажу металургійного комбінату Huta Czestochowa (Польща).

Церемонія підписання договору відбулася на щорічному економічному форумі "Україна-Польща" у місті Гдиня за участю президентів Польщі Олександра Кваснєвського й України Віктора Ющенка.

З боку ІСД договір підписав глава ради директорів корпорації Сергій Тарута, з польської сторони - президент фінансового товариства "Сілезія" Тадеуш Венецкі, президент меткомбінату Huta Czestochowa Вацлав Корчак і міністр державного майна Польщі Яцек Соха.

Тарута відзначив, що конкурс з приватизації Huta Czestochowa був найдовшим і непередбачуваним. За його словами, символічно, що "ІСД" перемогла за рахунок кращого соціального пакету при рівних інвестиційних програмах.

Глава корпорації додав, що якщо приватизація угорського меткомбінату Dunaferr пройшла непомітно і перемога українців була сприйнята як випадковість, то за конкурсом по Huta Czestochowa всі уважно стежили, у тому числі й у Європі. "Він став справжнім іспитом на міцність для українського бізнесу", - заявив Тарута.

Як повідомлялося, конкурсна комісія з приватизації Huta Czestochowa 12 лютого 2004 року проголосувала за оферту корпорації ІСД, рекомендувавши її як інвестора цього підприємства.

Разом з тим наприкінці лютого того ж року було оголошено про вибір інвестором Huta Czestochowa британсько-індійської LNM Group (перейменована в Mittal Steel, Голландські Антильські острови). Однак потім конкурс був відмінений і оголошений новий, у якому знову взяли участь ці два претенденти.

Конкурсна комісія 24 лютого 2005 року оголосила про надання ексклюзивного права компанії Mittal Steel на проведення до 29 квітня переговорів з придбання польського меткомбінату, тому що компанія запропонувала суму на 13% більше, ніж ІСД - 1,25 млрд. польських злотих. Однак у визначений польським урядом термін Mittal Steel завершити переговори не встигла.

Правління АТ "Huta Czestochowa" і правління ТОВ "Фінансове товариство "Сілезія", що є керівним органом процедури приватизації меткомбінату Huta Czestochowa, 14 травня направили ІСД офіційне повідомлення про надання їй права на проведення ексклюзивних переговорів по приватизації цього підприємства.

ІСД і профспілки металургійного комбінату Huta Czestochowa 16 червня за участю керівників процедури приватизації підприємства підписали соціальний пакет. У той же день "ІСД" парафувала договір купівлі-продажу меткомбінату Huta Czestochowa.

Інтерфакс-Україна


"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування