Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Інтерпол нічого не знає про розшук Сацюка

Четвер, 9 червня 2005, 10:48
У Національному бюро Інтерполу не отримували звернень Генпрокуратури щодо оголошення в розшук колишнього першого заступника голови Служби безпеки України Володимира Сацюка.

Про це Бі-Бі-Сі повідомив заступник голови Національного бюро Інтерполу Дмитро Драган.

За його словами, він сам дізнався про розшук Сацюка з преси.

"Можливо, звернення Генпрокуратури ще не надійшло на нашу адресу. Міждержавний розшук оголошують прокуратурою, слідством, це не обов'язково з повідомленням до Інтерполу", - зазначив він.

"Якщо надійде інформація до тих, хто проводить слідство, що ця людина знаходиться за межами СНД, тоді можливе звернення до нас, і ми будемо за цим зверненням проводити її розшук", - додав Драган.

Тим часом, як відзначає Бі-Бі-Сі, на сайті штаб-квартири Інтерполу не знайшлося жодного з українських високопосадовців, про оголошення в міжнародний розшук яких останніх часом повідомляли українські правоохоронні органи.

Як відомо, лише протягом першого тижня червня в Україні повідомлялося про такий розшук, принаймні, п'яти осіб – це колишній голова закарпатської міліції Василь Варцаба, колишній губернатор Сумщини Володимир Щербань, його заступник Олександр Кириченко, колишній перший віце-прем'єр Криму Володимир Раєнко і колишній радник губернатора Закарпаття Микола Чубрак.

Раніше в міжнародний розшук був оголошений колишній керівник Держуправління справами Ігор Бакай.

Бі-Бі-Сі цитує оглядачів, які вважають, що резонансний характер, який супроводжував ті оголошення, міг сприяти порушенню процесуальної етики, а відтак ненавмисне слугувати попередженням для розшукуваних осіб, що в подальшому могло ускладнити встановлення їхнього місцезнаходження.

Голова комітету у боротьбі з організованою злочинністю Володимир Стретович пов'язує такі повідомлення радше з піаром правоохоронних органів самих себе, зазначає Бі-Бі-Сі.

Водночас Драган підтвердив Бі-Бі-Сі, що Володимир Щербань і Ігор Бакай, попри їхню відсутність на сайті Інтерполу, справді знаходяться в міжнародному розшуку.

За його словами, у разі пред'явлення Інтерполом "червоної картки" розшукуваним, яка є підставою для їхнього затримання в будь-якій країні, що співпрацює з організацією, публічність не є обов'язковою, і дані про розшукуваних подекуди можуть не витікати за межі внутрішнього користування.

САЦЮКА ОГОЛОСИЛИ В РОЗШУК, А СМЄШКО ПОТРАПИВ У СПРАВУ. А Мінтранс як Лазаренко

САЦЮКА ШУКАЮТЬ НЕ ЗА ОТРУЄННЯ ЮЩЕНКА


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування