Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Смєшко: загроза кровопролиття під час революції була високою… не через Путіна

Четвер, 9 червня 2005, 17:13
Колишній голова СБУ Ігор Смєшко не вірить, що президент РФ Володимир Путін радив екс-президенту Леоніду Кучмі відкрити вогонь по учасниках "помаранчевої революції".

Про це Смєшко заявив в четвер в інтерв'ю журналістам у Києві, коментуючи нещодавню заяву американського фінансиста Джорджа Сороса стосовно того, що в нього є дані щодо вищезазначеної поради.

За словами екс-глави СБУ, він не вірить в те, "що президент Путін міг порадити Кучмі (відкрити вогонь по учасниках "помаранчевої революції").

Водночас колишній керівник СБУ зазначив, що "загроза кровопролиття була високою. І, як би сказати, це… і з іншої, і з другої сторони були серйозні сили, котрі були готові платити кров'ю простих людей на Майдані для того, щоб прийти до влади".

"Я дуже пишаюсь тим, - сказав Смєшко, - що мені і Службі безпеки вдалось зробити головне - щоб влада мирним шляхом була передана з рук в руки, щоб при цьому ні одна крапля крові не впала на нашій землі".

Для цього, за словами Смєшка, "є така Служба безпеки, яка має можливості, в тому числі всі негласні методи… але найголовніший результат: ми змогли це зробити? Так змогли. Але це вже політика, а я не політик".

Як повідомлялося, 3 червня засновник Міжнародного фонду "Відродження" та Інституту відкритого суспільства Сорос стверджував, що президент Росії Володимир Путін радив Кучмі віддати наказ про застосування зброї проти учасників "помаранчевої революції".

У свою чергу Кучма, коментуючи 8 червня цю заяву Сороса, сказав, що вона "з галузі фантастики".

УНІАН

Читайте також:

Кучма не повірив, що Путін радив йому застосувати силу


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування