Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ющенко повернув на доопрацювання список, про який Кінах уже не говорить

Четвер, 9 червня 2005, 17:30
Президент Віктор Ющенко доручив уряду скоротити список підприємств, які були приватизовані незаконно.

В інтерв'ю журналістам у четвер Ющенко відзначив, що минулого тижня він зустрічався із прем'єром, у результаті чого було досягнуто домовленість про те, що Кабмін разом з генпрокуратурою й правоохоронними органами найближчим часом вирішать питання, що стосується критеріїв щодо переліку підприємств, які підлягають повторній приватизації.

Президент відзначив, що його не задовольнив список підприємств, які він одержав від уряду України. Ющенко сказав, що він повернув цей документ Кабміну на доопрацювання.

За словами глави держави, цей список повинен бути дороблений протягом 3-4 днів з урахуванням всіх зауважень. "Я думаю, що це питання буде вирішено буквально за лічені дні", - сказав президент.

На його думку, перелік об'єктів, приватизованих незаконно, представлений Кабміном, занадто великий. "На мій погляд, для бізнесу це може виглядати як сигнал ревізії", - відзначив президент.

Він сказав, що мова йде про приватизацію тільки знакових об'єктів, які були приватизовані із грубими порушеннями. У зв'язку із цим, відзначив Ющенко, мова має йти про більш короткий перелік підприємств. "По-перше, це не відповідає моїй позиції, по-друге, я переконаний, що це принесе погані сигнали для ринку", - додав він.

При цьому Ющенко заявив: "Ми повинні сказати: Друзі! Український ринок власності відбувся. Держава повинна мати іншу позицію - захисту".

У той же час перший віце-прем'єр Анатолій Кінах заявив, що ніяких переліків підприємств, запланованих до реприватизації в Україні, не існує.

За його словами, є переліки проблемних питань за результатами приватизації стратегічних підприємств, сказав Кінах журналістам у четвер.

Кинах відзначив, що на одному підприємстві - "Криворіжсталь" - є проблема заниженої вартості при приватизації, на іншому - Чорноморському суднобудівному заводі - проблема з виконанням інвестором своїх інвестиційних зобов'язань.

Також є підприємства, що демонструють негативні фінансові показники, внаслідок чого існує загроза втрати державою стратегічних об'єктів.

Кінах відзначив, що всі ці проблемні питання повинні розглядатися "диференційовано, жорстко в рамках права, вимог законодавства, глибоких техніко-економічних розрахунків".

ЛIГАБiзнесIнформ


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: