Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ющенко вирішив побити олімпійський рекорд Кучми

Понеділок, 11 липня 2005, 16:40
Президент Віктор Ющенко заснував 140 стипендій для видатних спортсменів та тренерів з олімпійських видів спорту.

Про це йдеться в указі Ющенка "Про стипендії президента України для видатних спортсменів та тренерів України з олімпійських видів спорту", повідомляє прес-служба президента.

Як зазначається в документі, "з метою відзначення досягнень видатних спортсменів та стимулювання творчої праці тренерів, створення сприятливих умов для ефективного розвитку фізичної культури і спорту як важливої складової здорового способу життя" президент постановляє:

"Заснувати 140 стипендій президента України для видатних спортсменів та тренерів України з олімпійських видів спорту; затвердити положення про стипендії президента для видатних спортсменів та тренерів України з олімпійських видів спорту".

Згідно з указом, фінансування витрат, пов'язаних з виплатою стипендій, "здійснюється у межах видатків, передбачених законом України про держбюджет на відповідний рік міністерству України у справах молоді та спорту".

Ющенко також доручає міністерству у справах молоді та спорту "здійснювати у 2005 році виплату стипендій спортсменам та їх тренерам відповідно до цього указу в межах коштів, передбачених на зазначені цілі".

Статтею 5 указу визнаються такими, що втратили чинність: стаття 1 указу президента від 8 листопада 2002 року № 998 "Про додаткові заходи щодо державної підтримки розвитку фізичної культури і спорту в Україні";

Указ президента від 16 січня 2003 року № 31 "Про положення про стипендії президента України для видатних спортсменів та тренерів України з олімпійських видів спорту".

Як відомо, останнім указом колишній президент Леонід Кучма планував нагородити стипендіями 100 олімпійців.

"Українська правда"


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування