Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Будинок біля Маріїнського палацу зводять незаконно

Понеділок, 11 липня 2005, 17:55
Генеральна прокуратура порушила кримінальну справу за фактом незаконного надання земельної ділянки для зведення будинку по вул. Грушевського, 9-а в Києві.

Таку відповідь Генпрокуратури на звернення віце-прем'єра Миколи Томенка наводить його прес-служба в понеділок.

"Прокуратура Києва за результатами перевірки встановила, що службові особи міністерства культури і мистецтв, Інституту археології НАНУ, Головного управління земельних ресурсів та Головного управління містобудування та архітектури КМДА, а також Держуправління екології та природних ресурсів у порушення вимог закону погодили надання вказаної ділянки для зведення будинку", - йдеться у повідомленні.

За цим фактом прокуратурою міста Києва порушено кримінальну справу та ведеться досудове слідство.

Як повідомлялося раніше, Томенко звертався до Генпрокуратури з проханням перевірити законність будівництва на території Маріїнського парку багатоповерхового будинку.

За оцінками експертів, житловий будинок по вулиці Грушевського, 9-а порушує баланс схилів Маріїнського парку та може створити серйозну загрозу екологічній ситуації.

У засобах масової інформації неодноразово з’являлась інформація, що це будівництво стало причиною появи тріщини на Маріїнському палаці.

"Українська правда"


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування