Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Піскун просить депортувати Лазаренка і "відібрати" свідчення Мельниченка

Понеділок, 11 липня 2005, 19:13
Генеральний прокурор Святослав Піскун обговорив з представниками Департаменту юстиції США питання депортації екс-прем'єра Павла Лазаренка до України.

Про це повідомляє прес-служба Генпрокуратури у понеділок.

Американська сторона поінформувала про хід та результати судового розгляду кримінальної справи стосовно Павла Лазаренка, обвинувачення проти якого вже остаточно затверджені у судовому порядку і найближчим часом має відбутись судове засідання для призначення йому міри покарання.

Натомість українськими слідчими були передані додаткові клопотання про надання правової допомоги у справі Лазаренка, які стосуються вирішення цивільного позову у кримінальній справі та повернення в Україну 240 млн. доларів США, заарештованих на рахунках Лазаренка.

Сторони також досягли "принципової домовленості" щодо співпраці правоохоронних органів України та США у розслідуванні кримінальної справи, порушеної щодо екс-губернатора Сумщини Володимира Щербаня за звинуваченням у зловживанні службовим становищем та інших злочинах, зазначає прес-служба.

Також в ході зустрічі з Департаментом юстиції США американською стороною було піднято питання депортації осіб, які обвинувачуються у вчиненні нацистських злочинів.

Окрім цього, на зустрічі йшлося про розгляд американською стороною клопотання щодо "відібрання свідчень у Миколи Мельниченка", а також передачі ним оригіналів плівок із записами та технічного обладнання, за допомогою якого велось прослуховування у кабінеті колишнього президента Кучми.

"При цьому американську сторону поінформовано про те, що порушення та розслідування Генпрокуратурою України окремих кримінальних справ позбавлене політичних мотивів і направлене виключно на забезпечення законності та правопорядку в Україні", - зазначає прес-служба.

У свою чергу, представники Департаменту юстиції США запевнили, що ними вживаються усі наявні правові механізми для виконання згаданого клопотання української сторони.

У свою чергу керівник радіо "Континент" Сергій Шолох у статті для "Телекритики" написав, що зустріч Піскуна і Мельниченка пропонувалася на минулу п’ятницю, але не відбулася, оскільки адвоката Мельниченка про неї завчасно не повідомили.

"Майор упродовж усього дня намагався зорганізувати цю зустріч. Його адвокат чотири рази факсом надсилав до українського посольства у Вашингтоні офіційне підтвердження на зустріч з генпрокурором Піскуном, потерпілими, представниками мін'юсту США. Але з огляду на те, що в посольстві не підтверджували отримання листа – пан Мельниченко власноруч заніс його до амбасади", - говорилося в статті.

Про погодження іншої дати Шолоху станом на неділю не відомо.

"Українська правда"


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування