Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Партія Ющенка піде на вибори лише з Тимошенко?

Середа, 13 липня 2005, 12:07
Перший заступник голови ради партії "Народний союз Наша Україна", лідер фракції "Наша Україна" Микола Мартиненко заявляє, що НСНУ вестиме переговори про виборчу коаліцію лише з Юлією Тимошенко.

Про це він заявив інтерв'ю УНІАН у середу.

Мартиненко зазначив, що НСНУ не відкидає можливості створення блоку з іншими політичними силами, але має бути готова до того, щоб йти на вибори самостійно.

"Якщо не буде блоку, ми повинні бути готові до виборів як самостійна, самодостатня політична сила, і для цього у нас є всі можливості", - підкреслив він.

За його словами, НСНУ вестиме переговори лише з БЮТ: "БЮТ був в одному складі, тепер став в іншому складі, хто голова – Тимошенко, з нею і будемо вести переговори", - підкреслив він.

Крім того, Мартиненко назвав "псевдоконсолідацією" звернення до НСНУ "Батьківщини", Народного Руху, Української народної партії та партії "Наша Україна" (ПРП) про створення виборчої коаліції.

Саму декларацію про створення блоку Тимошенко з Віктором Пинзеником, Борисом Тарасюком і Юрієм Костенком, оголошену на з'їзді НСНУ 9 липня, він назвав небезпечною грою.

За його словами, ці політики хотіли показати, що вони є консолідаторами, "а насправді це - фікція".

"На сьогоднішній день у політичному житті нашої країни визначальними лідерами є особистості – Ющенко, Тимошенко, певною популярністю користується Володимир Литвин, з якими у нас близькі, й особливо з Тимошенко, підходи до формування уряду і взагалі бачення розвитку майбутнього", - зазначив Мартиненко.

Тому, на його думку, НСНУ потрібно консолідуватись "таким чином, а не брати партії, у яких 0,5% рейтинг, і які замість розбудови партії щось декларують і думають, як поділити місця в списку".

Виступаючи перед цим на установчій конференції Шевченківської районної в місті Києві організації НСНУ, Мартиненко зазначив, що "сьогодні деякі партнери, з якими ми разом пройшли минулі вибори, починають торгуватись за місця у списку".

"Ніякої торгівлі не буде", - підкреслив він, наголосивши водночас, що для всіх, хто був разом з "Нашою Україною" і під час парламентських, і під час президентських виборів, "двері не зачиняються".

Читайте також:

Пинзеник, Костенко, Тарасюк і Тимошенко приєнуються до Ющенка


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...
Реклама: