Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

ЮЩЕНКО ХОЧЕ БІЛЬШІСТЬ ДО 1 ВЕРЕСНЯ

Середа, 13 липня 2005, 15:29
Президент Віктор Ющенко вважає за потрібне формування з 1 вересня у Верховній Раді парламентської більшості.

Про це він заявив журналістам у Відні під час свого офіційного візиту до Австрії, повідомляє прес-служба президента.

"Я проситиму парламент і уряд спільно працювати над цим, а націю – не судити строго щодо того, які сили ввійдуть до більшості, бо ми маємо налагодити роботу з тими силами, які вже є в парламенті", – сказав президент.

Коментуючи останні критичні заяви керівництва уряду та парламенту на адресу одне одного, Ющенко застеріг керівників Кабміну та Верховної Ради від взаємних звинувачень. "Не спішіть давати одне одному оцінки", – сказав він, наголосивши, що оцінювати діяльність органу влади можна лише колегіально.

Президент також закликав уряд бути більш виваженим у коментарях, "адже кожне таке слово вбиває клин у відносини й веде до непорозуміння".

Ющенко повідомив, що найближчим часом проведе на цю тему переговори з Юлією Тимошенко та Володимиром Литвином.

Щодо роботи парламенту за останні тижні, то громадські й ділові кола в усьому світі прикро вражені нею, вважає Ющенко. "І я не позаздрю президентові жодної країни, який потрапить у ситуацію схожу на ту, в якій я опинився в парламенті", – сказав він.

При цьому президент наголосив, що продовжуватиме відвідувати засідання Верховної Ради в тих випадках, коли потрібно відстоювати національні інтереси України. "Я можу терпіти багато образ і такого, що мені не подобається. Мені це легко, бо я розумію, що позиція, яку я несу в парламент, потрібна у відстоюванні інтересів держави", – сказав Ющенко.

Коментуючи роботу Верховної Ради перед початком парламентських канікул, президент зазначив, що "кожна сила, яка блокувала голосування, програла".

"Шоу, влаштоване комуністами та іншими силами, було некрасивим видовищем, і я не розумію його призначення", – сказав він. "Не за те боретеся!", – звернувся він до депутатів.

Президент закликав їх протистояти не прийняттю важливих для України законів, а корупції, яку, за його словами, часто можна вирішити саме через поліпшення законодавства.

Президент назвав "образливим" той факт, що Верховна Рада не внесла потрібні зміни до земельного кодексу, адже "всім зрозуміло, що сьогодні ці питання є предметом корупції, і дивує, що ці закони не були прийняті".

"Наше завдання – не допускати шахрайства із землею і створити такі умови, щоб питання відводу землі вирішувалися прозоро, і кожен бізнесмен міг придбати ділянку для своєї справи на прозорому конкурсі", – сказав Ющенко.

Також президент висловив незадоволення тим, що парламент не ухвалив законів, які стосуються житлово-комунального комплексу.

"Невже ви проти соціального будівництва чи контролю за ринком землі?", – звернувся Віктор Ющенко до парламентарів.

Водночас Ющенко зазначив, що ситуація в парламенті довкола прийняття згаданих законопроектів та законопроектів, необхідних для вступу України до СОТ засвідчила недостатню роз'яснювальну роботу уряду у фракціях і комітетах.

Він також закликав обидві сторони взяти приклад із Польщі, де закони, необхідні для вступу до Євросоюзу, були прийняті за спрощеною процедурою, так званою "короткою стежкою".

"Українська правда"


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування