Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Старі соратники Ющенка назвали його партію "номенклатурним проектом"

Четвер, 14 липня 2005, 11:15
Член ПРП Володимир Філенко вважає партію "Народний союз Наша Україна" "проектом бізнесового та номенклатурного оточення Віктора Ющенка, розрахованим лише на одні вибори".

Про це він сказав в інтерв’ю газеті "День"

Водночас він зазначив, що не можна казати, що НСНУ погана в усіх розуміннях. "Безсумнівно, туди прийшло чимало щирих патріотів Майдану, прихильників особисто Ющенка. Але, на жаль, ці люди серйозного впливу не матимуть — не та внутрішня кон’юнктура", - зазначив депутат.

Він також виклав передісторію створення партії Ющенка.

"Необхідність створення єдиної партії всі усвідомлювали, але було якось "не до цього". Спохватилися після того, як сформували новий уряд, розподілили основні пости. Народ швидко зметикував, що до кінця березня — останнього терміну реєстрації потенційних учасників кампанії — зовсім нічого не залишилося, менше місяця", - зазначив депутат.

"Причому найбільше "заметушилася" безпартійна група "Разом", якій знадобилося терміново відшуковувати шляхи потрапляння до парламенту п’ятого скликання. Із цією метою й затіяли проект "Народного Союзу", куди всім запропонували хутко вступати. При цьому малося на увазі: основні місця заздалегідь розподілені, і питання квот із імовірними союзниками обговорювати ніхто особливо не збирається", - додав він.

За словами Філенка, для раніше безпартійних бізнесменів, це був найприйнятніший варіант.

"Ми ж, справедливо вважаючи себе членами команди, пропонували домовлятися з урахуванням квотного інтересу наших партій, кожна з яких має свої установки, завдання, парламентську історію, виборця врешті-решт. Переговори проводили, причому квоти обговорювали не тільки у виборчому списку для Верховної Ради, а й у президії партії, у керівних органах на місцях тощо", - сказав він.

"Пропонували, як це робиться в усьому цивілізованому світі, створити єдиний статут, програму, і вже на цій основі об’єднуватися. На першому етапі ми навіть підписали політичний договір про співпрацю", - зазначив депутат.

Однак, за його словами, єдина пропозиція у відповідь, яку вони отримали, була — вступайте на індивідуальній основі.

"Багато, до речі, так і зробили. Щоправда, чимало ПРПістів, які пішли до НСНУ, швидко звідти повернулися. Тож не дуже вони нас до себе й хотіли. Та й наші активісти, спостерігаючи за тим, що коїться на місцях, не дуже рвалися до нової партії, про що прямо висловлювалися на регіональних конференціях", - зазначив Філенко.

"Багатьох відлякувала поява в Народному союзі персон вельми одіозних, просто кажучи — перефарбованих. Серйозна помилка НСНУ в тому, що спочатку для потенційних кандидатів не були поставлені певні фільтри", - наголосив депутат.

Філенко, який був одним з командирів Майдану, зараз не спілкується з президентом, останній раз бачив його "здалеку" в парламенті.

На питання, хто зараз формує точку зору Ющенка, він припустив, що це Порошенко, Третьяков, Ульянченко, брат і дружина Ющенка, певною мірою — Безсмертний і Мартиненко, можливо, Зінченко.

"Українська правда"


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...